fbpx
Новини Премиерът на Испания: Започваме подготовка за летния сезон!

Премиерът на Испания: Започваме подготовка за летния сезон!

Испания ще се отвори своите граници отново за чуждестранни туристи от юли. Премиерът Педро Санчес каза на туристическите курорти в страната да започнат подготовката за лятото.

Това идва в момент, в който Испания започва да излиза от извънредното положение, което беше въведено на 14 март и беше едно от най-строгите в Европа. От юли туристите ще могат да влизат „в безопасни условия“ според премиера, който потвърди „ще има туристически сезон това лято“.

Санчес каза: „Както знаете, Испания има повече от 80 милиона посетители годишно. Съобщавам, че от юли Испания ще се отвори отново за международен туризъм в условия на пълна безопасност. Чуждестранните туристи спокойно могат да започнат да планират своята почивка у нас. Ние ще гарантираме, че туристите няма да поемат никакви рискове, нито ще носят риск за страната ни. “

Той каза, че централните и регионалните власти планират и координират възстановяването на туризма от седмици. „Изпращаме съобщение на всички днес: Испания ще ви чака от юли“, завърши той.

Премиерът призова туроператорите и други компании, работещи в сектора, да започнат лятна кампания. “Това лято ще има туризъм. Каня всички компании в областта на туризма да се подготвят от днес за възобновяване на работата в близко бъдеще”, каза Санчес.

Междувременно през изминалата седмица изпълнителния директор на TUI GROUP , Фриц Юсен заяви, че първите полети от Германия товав лято ще бъдат в посока Майорка.

Споделете тази статия
Avatar
21Hoteliers
21Hoteliers е медиен проект в областта на Hospitality индустрията - с фокус върху хотелиерството. Проектът има за цел както да информира българските хотелиери за най-важните новини в бранша, така и да вдъхнови и мотивира, като представи добри практики от страната и света.

Още по темата

Най-важното от седмицата, директно в пощата ви.

Последни статии

TUI си осигури нова финансова инжекция за да оцелее през зимата

TUI Group постигна съгласие за втора финансова инжекция на стойност 1,2 млрд. евро от германското правителство, за да оцелее през зимата. Най-голямата европейска туристическа организация потвърди, че е изпълнила друго условие за предоставянето на втори стабилизационен пакет от германското правителство. Пакетът за подкрепа ще даде на TUI допълнителни 1,2 млрд. евро, за да даде общо 2 млрд. евро

Експертни мнения: Има ли бъдеще за новия “Thomas Cook”?

"Старият" Thomas Cook, 179-годишна компания и вторият по големина туроператор в света след TUI, се срина през септември 2019 г. Fosun Tourism Group, китайски конгломерат за пътувания, който вече притежаваше известния Club Med, купи права върху марката на фалиралата компания за 14 милиона долара.

Българите – третата по големина група чужди туристи в Турция

Броят на чуждестранните посетители в Турция е достигнал 7,3 милиона в периода януари-август, предаде Анадолската агенция, позовавайки се на данни на министерството на културата и туризма. Данните бележат спад с цели 76,6 процента в сравнение със същия период на миналата година, който се дължи на ограниченията за пътуване, наложени срещу разпространението на COVID-19.
Споделете тази статия

Най-важното от седмицата, директно в пощата ти.

Запишете се за нашия ежеседмичен бюлетин