fbpx
Новини Проучване разкри плановете за почивка на част от великобританците

Проучване разкри плановете за почивка на част от великобританците

Изследвайки ефекта, който коронавирусът е оказал върху туристическата индустрия на Обединеното кралство,от застрахователната компания на места за настаняване Schofields са изследвали 1500 души, живеещи във Великобритания и редовно пътуващи, за техните планове за пътуване през тази година и дали те са били засегнати.

36% от хората избират да останат у дома си тази година и не обмислят пътуване извън Обединеното кралство. Броят на регистрираните случаи във Великобритания е 163 (към дата 09.03) и все повече нараства. Това, което се знае досега е,че във Великобритания се препоръчва да не се пътува до заразени зони и да се взимат всички хигиенни мерки, които се обявиха в останалата част от света.

Все пак, 20% са отговорили, че чакат да резервират или вече са резервирали почивката си тази година. В момента във Велиикобритания,както и в голяма част на Европа цари несигурност сред пътниците. Какво е най-доброто решение в момента?Дали чакането няколко месеца е най-добрият ход за момента? Само преди дни бе съобщено, че пътуващите във Великобритания предпочитат да заменят обичайните си почивки в чужбина, с нещо по-близо до дома си като начин да избегнат контакт с коронавирус. Ситуацията продължава да бъде трудно прогнозируема, което вече се усеща и в доста хотели в България.

Фил Шофийлд, ръководител на маркетинг отдела в Schofields, казва: „Туристическата индустрия е засегната изключително много от Covid-19; много компании са загубили голяма част от  приходите и бизнеса си. Освен, че поставят планове за пътуване в чужбина на пауза, хората започват да обмислят и дали да организират почивка във Великобритания“ Той продължи: „Въпреки, че в момента виждаме ръст на резервациите за ваканции в Обединеното кралство, тъй като хората не искат да пътуват извън страната, все още не можем да направим точна прогноза, поради бързото разпространение на вируса. Това, което виждаме, е как предприятията от туристическия сектор са силно повлияни и несигурността, с която се сблъскват пътниците, които не могат да вземат правилното решение в момента“

Споделете тази статия
Avatar
21Hoteliers
21Hoteliers е медиен проект в областта на Hospitality индустрията - с фокус върху хотелиерството. Проектът има за цел както да информира българските хотелиери за най-важните новини в бранша, така и да вдъхнови и мотивира, като представи добри практики от страната и света.

Още по темата

Най-важното от седмицата, директно в пощата ви.

Последни статии

МТ рекламира България като дестинация пред немски инфлуенсъри

Министърката на туризма Марияна Николова се срещна с Ан Щайнбах и Клеменс Зехи - блогъри и инфлуенсъри от Германия. Тя ги приветства за избора да посетят България през есента, когато у нас са много популярни разходките в планината и услугите на СПА курортите. Германските гости свързват страната ни предимно с летните почивки по Черноморието, но туристическият ни потенциал е много по-голям и разнообразен, обхващащ четири сезона. Лековитите води и балнеоцентровете стават все по-търсени и от много чужденци, информира министърът и припомни, че страната ни е на второ място в Европа след Исландия по богатство на минерални води.

Министърът на туризма на Турция: Потокът на български туристи е голям

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова разговаря с министъра на културата и туризма на Република Турция Мехмет Ерсой. С турския си колега обсъдиха възможностите за съвместни инициативи между двете страни.

Интервю с председателката на Booking.com – Джилиан Танс

Джулианс Танс, бивш изпълнителен директор на Booking.com, а към този момент председател на най-голямия сайт за резервации даде интервю пред Дженифър Крихтън от The Flock. Танс говори за началото на Booking.com, как компанията преминава през кризата и какви са очакванията за бъдещето на индустрията.
Споделете тази статия

Най-важното от седмицата, директно в пощата ти.

Запишете се за нашия ежеседмичен бюлетин