fbpx
Новини Реална вероятност TUI да анулират гарантираните си договори в цял свят (Очаквайте...

Реална вероятност TUI да анулират гарантираните си договори в цял свят (Очаквайте подробности)

Допълнение от 22:00 часа:

Financial Times потвърдиха нашата информация още същия ден, заради което написахме допълнителна статия като продължение на темата. Можете да прочетете новата статия тук.

Съществува реална вероятност до няколко дни TUI да обявят и да започнат анулиране на договорите си за гаранция с хотели в цял свят. Очаква се това да стане факт следващата седмица. Научихме за това едва днес от наш достоверен източник, като публична информация по темата все още няма.

Това е логична мярка, която следва да бъде наложена от TUI , като се имат в предвид несигурността на пътуващите и неясните за момента прогнози относно разпространението на вируса. Очаквавайте подробности по темата!

В същото време от TUI съобщават на официалната си страница, че наблюдават внимателно нещата и екипите им са в постоянен контакт със здравните власти и правителствени агенции по цял свят.

“Никога не бихме организирали ваканция, освен ако не е безопасно  и ако са приложени ограничения за пътуване до дестинацията, до която пътувате, бъдете сигурни, че ще ви предложим безплатна промяна на дестинацията или пълно възстановяване на сумата. В момента работим с нашата ваканционна програмата както обикновено и освен ако FCO (Foreign and Commonwealth Office- департамент на английския парламент) не излезе с друго изявление, ще продължим да го правим. Ако няма FCO ограничения, които да ви спират да пътувате, няма причина за отменяне на резервация.“, съветват от TUI своите клиенти.

Допълнение от 15:20

Също така, днес (12-ти март) цената на акциите на TUI отчете огромен спад от над 20%. За момента не знаем със сигурност, дали това е свързано конкретно с информацията, с която разполагаме, но със сигурност е част от по-големият тренд на спад в цените на компании от туризма и авиоиндустрията заради епидемията от коронавирус.

Споделете тази статия
Avatar
21Hoteliers
21Hoteliers е медиен проект в областта на Hospitality индустрията - с фокус върху хотелиерството. Проектът има за цел както да информира българските хотелиери за най-важните новини в бранша, така и да вдъхнови и мотивира, като представи добри практики от страната и света.

Още по темата

Най-важното от седмицата, директно в пощата ви.

Последни статии

Министърът на туризма на Турция: Потокът на български туристи е голям

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова разговаря с министъра на културата и туризма на Република Турция Мехмет Ерсой. С турския си колега обсъдиха възможностите за съвместни инициативи между двете страни.

Интервю с председателката на Booking.com – Джилиан Танс

Джулианс Танс, бивш изпълнителен директор на Booking.com, а към този момент председател на най-голямия сайт за резервации даде интервю пред Дженифър Крихтън от The Flock. Танс говори за началото на Booking.com, как компанията преминава през кризата и какви са очакванията за бъдещето на индустрията.

МТ проведе среща с най-големите туристически организации в Турция, рекламират зимните ни курорти

Министърката на туризма Марияна Николова проведе работна среща с най-големите туристически сдружения в Турция. По време на разговорите тя представи възможностите на страната ни за целогодишен туризъм. „България има великолепни условия за туризъм. Нашата целенасочена рекламна кампания повиши интереса на турските гости към зимните ни курорти и към посещенията в най-големите ни градове София, Пловдив, Варна и Бургас“, заяви българският министър.
Споделете тази статия

Най-важното от седмицата, директно в пощата ти.

Запишете се за нашия ежеседмичен бюлетин