fbpx
Новини RIU Hotels изготвиха ръководство и 17 протокола с мерки за хотелските операции

RIU Hotels изготвиха ръководство и 17 протокола с мерки за хотелските операции

Riu Hotels & Resorts публикуваха ръководство, в което очертават своята визия за хотелските операции вследствие на коронавирусната пандемия. Испанската хотелска компания, която управлява 99 хотела в 19 държави и е 49% собственост на TUI Group, е изготвила 17 протокола, съвместно със специализираната консултантска фирма за здраве и безопасност Preverisk.

RIU заявиха, че ръководството е било споделено с испанското и други чеждестранни правителства и ще бъде предоставено на по-широката индустрия като част от партньорство, наречено Алианс на хотелиерския сектор след Covid19 (Post-Covid19 Hospitality Sector Alliance).

17-те протокола ще обхващат всички аспекти на хотелските операции и се основават на заетостта на хотелите между 50% и 60%, освен ако местните указания не настояват за по-ниски стойности.

Мерките ще включват:

  • Проверка на температурата на гостите при пристигане и плексигласови защитни екрани на рецепция
  • Спазване на безопасни разстояния и използване на лични предпазни средства от персонала
  • Изваждане от стаите на всички вещи, които не са от първа необходимост, като кафе машини, списания, рекламни материали и торби за пране
  • Артикулите в стаите са намалени до първа необходимост (шампоан, сапун) и дезинфектант за ръце във всяка стая
  • Специален „екип за дезинфекция“ във всеки хотел с марка RIU
  • Ситинги за храненията в ресторантите с намален капацитет, задължителна дезинфекция на ръцете при влизане
  • Всички гости да носят маски и ръкавици, когато взимат храна от бюфета
  • Ограничения на капацитета в басейните и безопасни разстояния между шезлонгите

Компанията каза в изявление: „Riu Hotels & Resorts работи в продължение на няколко седмици, за да създаде общо 17 протокола, които да служат за ръководство на операциите в хотелите при отварянето след Covid. Те дават подробности за работата на всеки отдел на хотела, за да предлагат гаранции за безопасност на гостите и персонала. Отделите, които отсега нататък ще прилагат новите мерки в ежедневната си работа, включват рецепция, хотелско домакинство, ресторанти, барове, кухни, прием на стоки, техническа поддръжка, зони за персонал, транспорт на персонала, фитнес и забавление.”

“Следващата стъпка ще бъде създаването на мрежа, съставена като широк съюз в сектора, с цел споделяне и разпространение на тези знания сред всички участници в индустрията, като се има предвид, че всички сега работим с обща цел да възстановим безопасно нашите дейности и да спечелим доверието на клиентите в дестинациите и бизнеса.“

Източник: Travelweekly

Споделете тази статия
Avatar
21Hoteliers
21Hoteliers е медиен проект в областта на Hospitality индустрията - с фокус върху хотелиерството. Проектът има за цел както да информира българските хотелиери за най-важните новини в бранша, така и да вдъхнови и мотивира, като представи добри практики от страната и света.

Още по темата

Най-важното от седмицата, директно в пощата ви.

Последни статии

Министърът на туризма на Турция: Потокът на български туристи е голям

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова разговаря с министъра на културата и туризма на Република Турция Мехмет Ерсой. С турския си колега обсъдиха възможностите за съвместни инициативи между двете страни.

Интервю с председателката на Booking.com – Джилиан Танс

Джулианс Танс, бивш изпълнителен директор на Booking.com, а към този момент председател на най-голямия сайт за резервации даде интервю пред Дженифър Крихтън от The Flock. Танс говори за началото на Booking.com, как компанията преминава през кризата и какви са очакванията за бъдещето на индустрията.

МТ проведе среща с най-големите туристически организации в Турция, рекламират зимните ни курорти

Министърката на туризма Марияна Николова проведе работна среща с най-големите туристически сдружения в Турция. По време на разговорите тя представи възможностите на страната ни за целогодишен туризъм. „България има великолепни условия за туризъм. Нашата целенасочена рекламна кампания повиши интереса на турските гости към зимните ни курорти и към посещенията в най-големите ни градове София, Пловдив, Варна и Бургас“, заяви българският министър.
Споделете тази статия

Най-важното от седмицата, директно в пощата ти.

Запишете се за нашия ежеседмичен бюлетин