fbpx
Новини RIU отваря хотелите си във всички дестинации в Испания, където е представен

RIU отваря хотелите си във всички дестинации в Испания, където е представен

След пълното прекъсване на международния туризъм, причинено от COVID-19, RIU Hotels в Испания постепенно отново започва дейност. В Испания веригата е планирала откриването на 15 хотела във всички дестинации, където е представена, а именно: Мадрид, Майорка, Форментера, Кадис, Малага, Гран Канария, Тенерифе, Фуертевентура и Лансароте.

Хотелите ще отворят между 15 юни и първата седмица на юли. RIU прилага строги протоколи за безопасност и почистване, за да защити здравето на гостите и персонала и се доверява клиентите да избират отново да се насладят на лятната си ваканция в любимите си дестинации.

Първите хотели в Испания, които се отварят, са хотели Riu Bravo и Riu Concordia в Плая де Палма, Майорка. Те работят в партньорство с правителството на Балеарските острови и партньора на RIU, TUI, за да проведат теста за безопасен туризъм, започнал на острова на 15 юни.

Riu Plaza España в центъра на Мадрид отвори също на 15-ти юни. На Канарските острови първият хотел, който приветства своите гости, ще бъде Riu Gran Canaria, разположен в южната част на острова. Той се отваря на 19 юни, заедно с два от хотелите на веригата в Андалусия, Riu Chiclana и Riu Costa del Sol, както и Riu La Mola на Форментера.

По този начин RIU започва да предлага на своите национални и международни клиенти достъп до всичките си испански дестинации още веднъж, като отваря поне един хотел във всяка от тях.

Веригата също възобнови операциите си в общо още 15 държави, като вече са отворени или предстои отваряне на хотели в: Германия, Мексико, САЩ, България, Португалия, Ирландия, Ямайка, Коста Рика, Аруба, Доминиканската република, Бахамските острови, Мароко, Занзибар и Шри Ланка.

Всички хотели, които се отварят отново, ще спазват стриктно 17 протокола за безопасност, посочени в Ръководството на RIU за хотели след Post COVID. RIU е написал това ръководство в партньорство с консултанта Preverisk и предлага най-високото възможно ниво на гаранция за здравето и безопасността на клиентите и персонала. Припомняме и че веригата RIU Hotels & Resorts представя RIU Protect, нова услуга за своите клиенти, която предоставя медицинска помощ на гостите, които са резервирали директно през уебсайта на компанията, включително всички засегнати от инфекция COVID-19 по време на техните почивки.

Източник: www.rustourismnews.com

Споделете тази статия
Avatar
21Hoteliers
21Hoteliers е медиен проект в областта на Hospitality индустрията - с фокус върху хотелиерството. Проектът има за цел както да информира българските хотелиери за най-важните новини в бранша, така и да вдъхнови и мотивира, като представи добри практики от страната и света.

Още по темата

Най-важното от седмицата, директно в пощата ви.

Последни статии

TUI си осигури нова финансова инжекция за да оцелее през зимата

TUI Group постигна съгласие за втора финансова инжекция на стойност 1,2 млрд. евро от германското правителство, за да оцелее през зимата. Най-голямата европейска туристическа организация потвърди, че е изпълнила друго условие за предоставянето на втори стабилизационен пакет от германското правителство. Пакетът за подкрепа ще даде на TUI допълнителни 1,2 млрд. евро, за да даде общо 2 млрд. евро

Експертни мнения: Има ли бъдеще за новия “Thomas Cook”?

"Старият" Thomas Cook, 179-годишна компания и вторият по големина туроператор в света след TUI, се срина през септември 2019 г. Fosun Tourism Group, китайски конгломерат за пътувания, който вече притежаваше известния Club Med, купи права върху марката на фалиралата компания за 14 милиона долара.

Българите – третата по големина група чужди туристи в Турция

Броят на чуждестранните посетители в Турция е достигнал 7,3 милиона в периода януари-август, предаде Анадолската агенция, позовавайки се на данни на министерството на културата и туризма. Данните бележат спад с цели 76,6 процента в сравнение със същия период на миналата година, който се дължи на ограниченията за пътуване, наложени срещу разпространението на COVID-19.
Споделете тази статия

Най-важното от седмицата, директно в пощата ти.

Запишете се за нашия ежеседмичен бюлетин