fbpx
Новини RIU отваря първи два хотела, ще прилагат 17-те протокола за безопасност

RIU отваря първи два хотела, ще прилагат 17-те протокола за безопасност

The Riu Plaza Berlin (Германия) и Riu Plaza Guadalajara (Мексико) ще отворят в понеделник, 25 май. Те ще бъдат първите два хотела от веригата, които ще се отворят отново след пълното затваряне на всички техни места за настаняване през месец март поради кризата, причинена от коронавируса. Следователно тези два хотела ще станат първите, които ще прилагат протоколите за сигурност, съдържащи се в ръководството на RIU (RIU Manual for the Post-COVID), което предлага максимални гаранции за сигурност и мерки за служители и клиенти.

Хотелът Riu Plaza Berlin, с 357 стаи е открит през 2015 г. в един от най-популярните райони на града, в близост до посолства, видни търговски райони и историческия център.

Хотелът Riu Plaza Guadalajara отваря врати през 2011 г. в един от най-добрите райони на града, на авеню Лопес Матеос. Четиризвездният хотел предлага 550 стаи плюс голям конферентен център с 16 стаи.

Служителите на Riu Plaza Guadalajara и Riu Plaza Berlin ще възобновят работата си с голямата отговорност да бъдат първите екипи на RIU, които прилагат 17-те протокола, създадени от веригата в сътрудничество с консултантската фирма Preverisk. Те установяват необходимите мерки за сигурност, за да предложат максимално спокойствие на своите клиенти и служители в тази първа фаза на възобновяване. Тези протоколи навлизат в детайлите на ежедневните операции, така че всеки служител знае как да действа във всеки един момент от работното си време.

RIU създаде и специална програма за обучение за въвеждането на тези нови протоколи за безопасност, хигиена и експлоатация във всички свои хотели. Мерките са подробни и стриктни, като се започне с ограничаването на заетостта на хотелите до 50% или 60%, за да се осигури максимално спокойствие и сигурност както на гостите, така и на служителите.

Споделете тази статия
Avatar
21Hoteliers
21Hoteliers е медиен проект в областта на Hospitality индустрията - с фокус върху хотелиерството. Проектът има за цел както да информира българските хотелиери за най-важните новини в бранша, така и да вдъхнови и мотивира, като представи добри практики от страната и света.

Още по темата

Най-важното от седмицата, директно в пощата ви.

Последни статии

Директор в Alltours: Планираме два пъти повече чартъри за България през 2021 година

"Германия е приоритетен туристически пазар и партньор на България. Страната ни е предпочитана дестинация за семейна почивка на германските туристи. През 2019 г. общият брой на туристическите им посещения у нас е над 761 хил., но корона-кризата ни изправи пред предизвикателства, които трябва да преодолеем с общи усилия."

Директорът на Интертурист: Турските хотели продължават намаляването на цените

Турските хотели търсят начини за допълнително намаляване на цените на нощувките през есенния сезон. Това обяви изпълнителният директор на туроператора "Интурист" Сергей Толчин по време на пресконференция в Националната служба за новини за резултатите от летния сезон.

TUI си осигури нова финансова инжекция за да оцелее през зимата

TUI Group постигна съгласие за втора финансова инжекция на стойност 1,2 млрд. евро от германското правителство, за да оцелее през зимата. Най-голямата европейска туристическа организация потвърди, че е изпълнила друго условие за предоставянето на втори стабилизационен пакет от германското правителство. Пакетът за подкрепа ще даде на TUI допълнителни 1,2 млрд. евро, за да даде общо 2 млрд. евро
Споделете тази статия

Най-важното от седмицата, директно в пощата ти.

Запишете се за нашия ежеседмичен бюлетин