fbpx
Новини Русия отмени карантината за връщащи се от чужбина, очаква се решение за...

Русия отмени карантината за връщащи се от чужбина, очаква се решение за начало на международния туризъм

В Русия беше отменена задължителната 14-дневна карантина за граждани, които се връщат от чужбина.

Това съобщиха вчера във всички водещи медии в Русия във връзка с решението на Роспотребнадзор. Според новите правила чужденците, пристигащи в страната, трябва да имат със себе си резултат от коронавирусен тест или да го направят в рамките на три дни от пристигането. Руснаците също трябва да преминат процедура за тестване в рамките на три дни след пристигане в страната. Отбелязва се, че решението влиза в сила на 15 юли.

По-рано необходимостта от преминаване на тестове за коронавирус при пристигането в Русия бе съобщена от вицепремиера Татяна Голикова. Тя отбеляза, че руснаците, завърнали се от чужбина след откриването на международното авиосъобщение, могат да преминат теста веднага след пристигането си.

Тогава Голикова заяви, че процесът на премахване на ограниченията и възобновяване на международните въздушни връзки в Русия ще започне на 15 юли. От този ден авиационните власти на страната ще преговарят с други държави за възстановяване на трафика.

Ден по-рано източник на Интерфакс съобщи, че Министерството на външните работи, Роспотребнадзор и Федералната агенция за въздушен транспорт са подготвили списък на страните, в които първоначално се планира да стартират полети от Русия. Според източника списъкът включва Обединеното кралство, Германия, Унгария, Италия, Дания, Холандия, Норвегия, Финландия, Полша, както и Китай, Виетнам, Шри Ланка и Монголия.

Русия спря редовни и чартърни полети с други държави на 27 март поради пандемията на коронавирус. Изключенията са полети, организирани за завръщането на руснаци от чужбина, и определени полети от името на правителството.

Споделете тази статия
Avatar
21Hoteliers
21Hoteliers е медиен проект в областта на Hospitality индустрията - с фокус върху хотелиерството. Проектът има за цел както да информира българските хотелиери за най-важните новини в бранша, така и да вдъхнови и мотивира, като представи добри практики от страната и света.

Още по темата

Най-важното от седмицата, директно в пощата ви.

Последни статии

МТ рекламира България като дестинация пред немски инфлуенсъри

Министърката на туризма Марияна Николова се срещна с Ан Щайнбах и Клеменс Зехи - блогъри и инфлуенсъри от Германия. Тя ги приветства за избора да посетят България през есента, когато у нас са много популярни разходките в планината и услугите на СПА курортите. Германските гости свързват страната ни предимно с летните почивки по Черноморието, но туристическият ни потенциал е много по-голям и разнообразен, обхващащ четири сезона. Лековитите води и балнеоцентровете стават все по-търсени и от много чужденци, информира министърът и припомни, че страната ни е на второ място в Европа след Исландия по богатство на минерални води.

Министърът на туризма на Турция: Потокът на български туристи е голям

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова разговаря с министъра на културата и туризма на Република Турция Мехмет Ерсой. С турския си колега обсъдиха възможностите за съвместни инициативи между двете страни.

Интервю с председателката на Booking.com – Джилиан Танс

Джулианс Танс, бивш изпълнителен директор на Booking.com, а към този момент председател на най-голямия сайт за резервации даде интервю пред Дженифър Крихтън от The Flock. Танс говори за началото на Booking.com, как компанията преминава през кризата и какви са очакванията за бъдещето на индустрията.
Споделете тази статия

Най-важното от седмицата, директно в пощата ти.

Запишете се за нашия ежеседмичен бюлетин