fbpx
Новини Русия със златен шанс за вътрешния си туризъм?

Русия със златен шанс за вътрешния си туризъм?

През последните няколко седмици в Русия се изписаха множество материали в различни медии, имаше безброй изявления на политици и водещи фигури в туристическия бранш. Основните теми са две: ще летят ли това лято руснаците до любимите си туристически дестинации и това ли е златния шанс за вътрешния туризъм на Русия?

Мненията са много, но по-голяма част от тях се обединяват около мнението, че руснаците няма да имат възможност да пътуват поне до началото на есента.

„Най-вероятно през следващите 5 до 10 години няма да имаме друга подобна възможност да развиваме вътрешния туризъм на Русия по такъв начин, че да стане наистина популярен и по никакъв начин да не отстъпва на международния“, заяви Наталия Осипова, съветник на Федералната агенция по туризъм .

Според нея “успехът на този процес до голяма степен зависи от координираните действия на туроператорите, местните и регионалните власти.”

Стартирането на 10 нови маршрута за вътрешен туризъм, обяви днес вицепремиера Дмитрий Чернишенко и това се очаква да бъде тласък за цялата индустрия.

Междувременно няма тенденции в ръста на цените на руските турове през лятото за традиционно популярни дестинации, съобщиха от пресслужбата на Федералната агенция по туризъм. По-рано вицепрезидентът на Асоциацията на туроператорите на Русия (ATOR) Александър Курносов заяви за възможно повишаване на цената на почивките в Русия с 30% поради увеличеното търсене на вътрешен туризъм.

За значително повишаване на цената трябва да има бързи търсения и недостиг на места в хотели, но нито едното, нито другото не се наблюдава, коментира Сергей Толчин, изпълнителен директор на „Интурист“. Туроператорът “TUI Русия” също не потвърждава увеличението на цените: хотелиерите поддържат цените на нивото от предходната година.

Споделете тази статия
Avatar
21Hoteliers
21Hoteliers е медиен проект в областта на Hospitality индустрията - с фокус върху хотелиерството. Проектът има за цел както да информира българските хотелиери за най-важните новини в бранша, така и да вдъхнови и мотивира, като представи добри практики от страната и света.

Още по темата

Най-важното от седмицата, директно в пощата ви.

Последни статии

TUI си осигури нова финансова инжекция за да оцелее през зимата

TUI Group постигна съгласие за втора финансова инжекция на стойност 1,2 млрд. евро от германското правителство, за да оцелее през зимата. Най-голямата европейска туристическа организация потвърди, че е изпълнила друго условие за предоставянето на втори стабилизационен пакет от германското правителство. Пакетът за подкрепа ще даде на TUI допълнителни 1,2 млрд. евро, за да даде общо 2 млрд. евро

Експертни мнения: Има ли бъдеще за новия “Thomas Cook”?

"Старият" Thomas Cook, 179-годишна компания и вторият по големина туроператор в света след TUI, се срина през септември 2019 г. Fosun Tourism Group, китайски конгломерат за пътувания, който вече притежаваше известния Club Med, купи права върху марката на фалиралата компания за 14 милиона долара.

Българите – третата по големина група чужди туристи в Турция

Броят на чуждестранните посетители в Турция е достигнал 7,3 милиона в периода януари-август, предаде Анадолската агенция, позовавайки се на данни на министерството на културата и туризма. Данните бележат спад с цели 76,6 процента в сравнение със същия период на миналата година, който се дължи на ограниченията за пътуване, наложени срещу разпространението на COVID-19.
Споделете тази статия

Най-важното от седмицата, директно в пощата ти.

Запишете се за нашия ежеседмичен бюлетин