fbpx
Новини Русия забранява международните полети до 1 август?

Русия забранява международните полети до 1 август?

Федералната агенция за въздушен транспорт удължи забраната за влизане на чуждестранни граждани в Русия и спирането на международните полети до 1 август.

„До 23:59 местно време, 31.07.2020 г., има временно ограничение на влизането в Руската федерация на чуждестранни граждани и лица без гражданство“, твърди публикация, която бе потвърдена от правителството на Русия.

Все още обаче няма официално изявление за спирането на международните полети до 1 август. Представителят на Федералната агенция за въздушен транспорт отказа да коментира официалната кореспонденция.

Според експерти, регулаторът изпраща подобни телеграми всеки месец от момента на карантината, като те не само ограничават влизането в Русия, но и излизането от страната. Веднага след като бъде взето решение за откриване на международни комуникации, авиокомпаниите и летищата ще получат ново съобщение от Федералната агенция за въздушен транспорт.

По-рано се предполагаше, че въздушният трафик между страните може да бъде открит на 15 юли, след като Турция по-специално поиска това. На 26 юни министърът на транспорта Евгений Дитрих обяви, че светът няма да бъде отворен за руснаците, преди „ние ще бъдем убедени, че въздушният транспорт в страната е безопасен“.

„Мисля, че все още не сме готови за това“, добави шефът на Министерството на транспорта. В края на месец юни той заяви: “Преждевременно е да се назначават всякакви дати за възобновяване на международния въздушен трафик като цяло или с отделни държави.”

В същото време той по-късно призна, че полетите до страните от ОНД ще бъдат разрешени по-рано, отколкото до страни извън ОНД, и той отново не посочи конкретни дати.

Още през миналата седмица туроператорите започнаха да отменят резервации за хотели и полети през юли, така че удължаването на забраната за пътувания едва ли е изненадала някой.

Източник: www.rbc.ru

Споделете тази статия
Avatar
21Hoteliers
21Hoteliers е медиен проект в областта на Hospitality индустрията - с фокус върху хотелиерството. Проектът има за цел както да информира българските хотелиери за най-важните новини в бранша, така и да вдъхнови и мотивира, като представи добри практики от страната и света.

Още по темата

Най-важното от седмицата, директно в пощата ви.

Последни статии

Директор в Alltours: Планираме два пъти повече чартъри за България през 2021 година

"Германия е приоритетен туристически пазар и партньор на България. Страната ни е предпочитана дестинация за семейна почивка на германските туристи. През 2019 г. общият брой на туристическите им посещения у нас е над 761 хил., но корона-кризата ни изправи пред предизвикателства, които трябва да преодолеем с общи усилия."

Директорът на Интертурист: Турските хотели продължават намаляването на цените

Турските хотели търсят начини за допълнително намаляване на цените на нощувките през есенния сезон. Това обяви изпълнителният директор на туроператора "Интурист" Сергей Толчин по време на пресконференция в Националната служба за новини за резултатите от летния сезон.

TUI си осигури нова финансова инжекция за да оцелее през зимата

TUI Group постигна съгласие за втора финансова инжекция на стойност 1,2 млрд. евро от германското правителство, за да оцелее през зимата. Най-голямата европейска туристическа организация потвърди, че е изпълнила друго условие за предоставянето на втори стабилизационен пакет от германското правителство. Пакетът за подкрепа ще даде на TUI допълнителни 1,2 млрд. евро, за да даде общо 2 млрд. евро
Споделете тази статия

Най-важното от седмицата, директно в пощата ти.

Запишете се за нашия ежеседмичен бюлетин