fbpx
Новини Tez Tour и Anex Tour посочиха най-популярните дестинации това лято

Tez Tour и Anex Tour посочиха най-популярните дестинации това лято

“Сега продаваме турове от 10 юли. До тази дата международните полети са отменени поради несигурността на ситуацията. След това почивките са на разположение за резервация”, заяви представителка на Tez Tour.

От втората половина на лятото компанията запазва всички планове за летния сезон, както и всички полетни програми. Ще бъде оценена и епидемиологичната ситуация, обясни тя.

Най-популярните дестинации са Турция, Гърция, Кипър, Испания, България, отбелязаха от туристическата компания. “Тези страни са топ дестинациите през втората половина на лятото. На хората им липсва морето и слънцето”, казаха от Tez Tour.

Според туроператора “Anex Tour” сред най-популярните чуждестранни дестинации са също Турция, Испания, Кипър, Гърция и Тунис.

Избирайки дестинация, туристите отчитат и желанието на другите страни да приемат гости. Турция, Гърция, Кипър, България вече обявиха отваряне на граници за туристи. Няма официална информация за решението на Испания, но всички разбират, че руският пазар е много привлекателен, казват представители на туристическата индустрия.

Според вицепрезидента на Асоциацията на туроператорите на Русия Дмитрий Горин, международните пътувания, според предварителните прогнози, могат да се завърнат в края на третото тримесечие на 2020 г. Ако границите все още не са отворени преди датата на резервацията, туроператорите ще предложат на клиентите да прехвърлят пътуването на алтернативни бъдещи дати.

Интересното е, че руските граждани, които не могат да прехвърлят резервациите си от юни и началото на юли за по-късни дати, търсят алтернатива в страната, отбеляза представител на компанията Anex Tour. Например, това е Краснодарският край или Калининградската област. Хакасия също набира популярност. В тази посока туроператорът откри чартърна програма.

Източник: rg.ru

Споделете тази статия
Avatar
21Hoteliers
21Hoteliers е медиен проект в областта на Hospitality индустрията - с фокус върху хотелиерството. Проектът има за цел както да информира българските хотелиери за най-важните новини в бранша, така и да вдъхнови и мотивира, като представи добри практики от страната и света.

Още по темата

Най-важното от седмицата, директно в пощата ви.

Последни статии

TUI си осигури нова финансова инжекция за да оцелее през зимата

TUI Group постигна съгласие за втора финансова инжекция на стойност 1,2 млрд. евро от германското правителство, за да оцелее през зимата. Най-голямата европейска туристическа организация потвърди, че е изпълнила друго условие за предоставянето на втори стабилизационен пакет от германското правителство. Пакетът за подкрепа ще даде на TUI допълнителни 1,2 млрд. евро, за да даде общо 2 млрд. евро

Експертни мнения: Има ли бъдеще за новия “Thomas Cook”?

"Старият" Thomas Cook, 179-годишна компания и вторият по големина туроператор в света след TUI, се срина през септември 2019 г. Fosun Tourism Group, китайски конгломерат за пътувания, който вече притежаваше известния Club Med, купи права върху марката на фалиралата компания за 14 милиона долара.

Българите – третата по големина група чужди туристи в Турция

Броят на чуждестранните посетители в Турция е достигнал 7,3 милиона в периода януари-август, предаде Анадолската агенция, позовавайки се на данни на министерството на културата и туризма. Данните бележат спад с цели 76,6 процента в сравнение със същия период на миналата година, който се дължи на ограниченията за пътуване, наложени срещу разпространението на COVID-19.
Споделете тази статия

Най-важното от седмицата, директно в пощата ти.

Запишете се за нашия ежеседмичен бюлетин