fbpx
Новини Ryanair съкращава 20% от полетите си през октомври, обвини ЕС в лошо...

Ryanair съкращава 20% от полетите си през октомври, обвини ЕС в лошо управление

Ryanair ще намали с още 20% полетите си, насрочени за октомври, обвинявайки правителствата на Ирландия и ЕС за „прекомерните и дефектни“ ограничения за пътуване.

Нискотарифната компания очаква да извърши 40% от полетите през октомври в сравнение със същия месец през 2019 г., което е спад от 50%. От Ryanair обаче се надяват, че самолетите ще летят пълни поне на 70%.

Бюджетният превозвач заяви, че намаляването на капацитета е необходимо поради честите промени в ограниченията за пътуване, кратките срокове, в които ги обявяват и политиките, въведени от правителствата на ЕС, които са засегнали желанието на клиентите да направят бъдещи резервации.

„Въпреки че все още е твърде рано да се вземат окончателни решения по зимния ни график от ноември до март, ако настоящите тенденции и лошото управление на правителствата на ЕС относно връщането на въздушните пътувания и нормалната икономическа дейност продължат, тогава може да се наложи допълнително съкращаване на капацитета през зимния период “, каза говорител на Ryanair.

Ryanair обвини ирландското правителство, че държи „Ирландия заключена като Северна Корея от 1 юли”.

Превозвачът направи сравнение с Италия и Германия, които отвориха отново границите си за всички пътуващи в ЕС, но имат по-ниски нива на случаи на коронавирус в сравнение с Ирландия. „Въздушното пътуване в рамките на ЕС не е проблемът и тези дефектни забрани за пътуване не са решение“, каза говорителят. Авиокомпанията призовава ЕС да въведе координиран подход към ограниченията за пътуване, при условие че броят на случаите на коронавирус в дадена държава остане под определен праг. Акциите на Ryanair паднаха с почти 5% след като обявиха, че намалят капацитета за следващия месец.

Споделете тази статия
Avatar
21Hoteliers
21Hoteliers е медиен проект в областта на Hospitality индустрията - с фокус върху хотелиерството. Проектът има за цел както да информира българските хотелиери за най-важните новини в бранша, така и да вдъхнови и мотивира, като представи добри практики от страната и света.

Още по темата

Най-важното от седмицата, директно в пощата ви.

Последни статии

Министърът на туризма на Турция: Потокът на български туристи е голям

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова разговаря с министъра на културата и туризма на Република Турция Мехмет Ерсой. С турския си колега обсъдиха възможностите за съвместни инициативи между двете страни.

Интервю с председателката на Booking.com – Джилиан Танс

Джулианс Танс, бивш изпълнителен директор на Booking.com, а към този момент председател на най-голямия сайт за резервации даде интервю пред Дженифър Крихтън от The Flock. Танс говори за началото на Booking.com, как компанията преминава през кризата и какви са очакванията за бъдещето на индустрията.

МТ проведе среща с най-големите туристически организации в Турция, рекламират зимните ни курорти

Министърката на туризма Марияна Николова проведе работна среща с най-големите туристически сдружения в Турция. По време на разговорите тя представи възможностите на страната ни за целогодишен туризъм. „България има великолепни условия за туризъм. Нашата целенасочена рекламна кампания повиши интереса на турските гости към зимните ни курорти и към посещенията в най-големите ни градове София, Пловдив, Варна и Бургас“, заяви българският министър.
Споделете тази статия

Най-важното от седмицата, директно в пощата ти.

Запишете се за нашия ежеседмичен бюлетин