fbpx
Новини Шефът на Jet2: Време е хотелите да преразгледат ексклузивните договори с туроператори

Шефът на Jet2: Време е хотелите да преразгледат ексклузивните договори с туроператори

Хотелиерите може да се погрижат да отхвърлят исканията на туроператорите за ексклузивитет, вследствие на кризата с коронавируса, казва шефът на Jet2holidays. Стив Хипи, който посочи, че Jet2 не иска ексклузивитет при сключване на договори с хотелските партньори, заяви, че засилената конкуренция ще намали цените и ще повиши качеството на продукта.

Той каза, че хотелиерите вече ще се “замислят два пъти”, преди да позволят на туроператорите да „присвоят“ обекта им с ексклузивен договор, обещавайки да запълнят стаите, след като са били изоставени по време на пандемията. Стратегията на Jet2 никога не е била ексклузивитет, каза Хипи, който добави, че “няма нищо против конкуренцията”.

Той каза, че някои хотелиери, особено онези, които са се ребрандирали, за да станат концептуален хотел за своите туроператорски партньори, ще бъдат „много изнервени“ от сключването на подобни сделки в бъдеще.

Запитан дали пандемията ще промени отношенията между туроператорите и хотелиерите, той каза, че „разочарованите хотелиери“, които са останали изоставени, ще „разгледат как са били третирани от партньорите си“.

„Ние не се страхуваме от нашите конкуренти“, добави директора на Jet2. „Не се опитваме да ги спрем да се включват в битката. Ние сме на ринга и ги чакаме.”

Запитан за повторното стартиране на бившия съперник Thomas Cook като онлайн туристически агент, Хипи каза, че това е “поредната операция на пазара”, но изключи продажбата на Jet2holidays чрез платформата.

„Не съм сигурен за марката Thomas Cook и дали хората автоматично ще бъдат привлечени към нея, само защото бранда е стар и името е разпознаваемо. Лично аз не мисля, че е задължително да успее само, защото това е стара марка. Нито една марка няма право да съществува вечно. Компаниите си идват и отиват. Може да е на 160 години, но понякога те просто си отиват.”

Източник: Travelweekly

Споделете тази статия
Avatar
21Hoteliers
21Hoteliers е медиен проект в областта на Hospitality индустрията - с фокус върху хотелиерството. Проектът има за цел както да информира българските хотелиери за най-важните новини в бранша, така и да вдъхнови и мотивира, като представи добри практики от страната и света.

Още по темата

Най-важното от седмицата, директно в пощата ви.

Последни статии

Обявиха пакет от указания и мерки за зимните курорти през сезон 2020/21

Със заповед на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова се въвеждат единни правила за противоепидемични и санитарни мерки в курортите по повод предстоящия зимен сезон 2020/2021 г. Целта е всички туристически места да въведат еднакви практики, с които да се гарантират здравето и безопасността на туристите, а България да защити статута си на здравословна и сигурна дестинация.

Водещият немски туроператор за културен туризъм ще продава турове в България, регистрира 90% спад през 2020 година

Водещият германски туроператор за културен туризъм и пътувания, Studiosus, ще се фокусира върху безопасни почивки в европейските дестинации през следващата година, след като продажбите се сринаха с 90% през 2020 поради пандемията от коронавирус.

Директорът на “Пампорово” АД: Нямаме нищо против по-строгия контрол

За общи мерки срещу коронавируса в зимните ни курорти настояват от Националния борд по туризъм. В предложението си до Министерствата на туризма и на здравеопазването от борда настояват, че такива вече са въведени в много европейски страни и се прилагат едновременно във всички курорти.
Споделете тази статия

Най-важното от седмицата, директно в пощата ти.

Запишете се за нашия ежеседмичен бюлетин