fbpx
Новини Шефът на Ryanair даде прогноза за пътуванията в Европа и цените на...

Шефът на Ryanair даде прогноза за пътуванията в Европа и цените на билетите

Цените на самолетните билети ще паднат и няма да се върнат към нормалното си състояние най-малко до 2023 г. – такава прогноза представи ръководителят на нискотарифната авиокомпания Ryanair, Майкъл О’Лири.

„През следващите 12 месеца туристите ще виждат по-ниски цени на самолетни билети, особено на Ryanair, тъй като ние стимулираме пазара и го пускаме отново в движение“, каза той. Според него ниските цени за следващата година или две са “единственият начин туризмът да се възстанови”. В същото време въздушните превозвачи и други туристически субекти също ще трябва да намалят разходите и заплатите. Най-вероятно до 2022 или 2023 г. цените на билетите ще се върнат на нива, които са били преди пандемията, добави той.

Цялата туристическа индустрия намалява цените по подобен начин, добави още шефът на Ryanair. “Испанските хотелиери и португалските курорти вече предлагат историческo ниски цени за семейства през юли и август”, каза той. Според него пътуването в Европа никога не е било по-евтино от сега.

Според прогнозите около 4,5 милиона пътници ще летят през юли, което е около 40% от нормалното ниво на обслужване. Вероятно през август този показател ще се увеличи до 5,5–6 милиона, след което ще достигне нормалното си ниво в по-спокоен зимен период, а пред-пандемичното ниво ще бъде достигнато не по-рано от следващата година.

Освен това, според О’ Лири: „Резервациите през първата ни седмица на работа през юли бяха много големи. Август изглежда достатъчно силен.” Той също така подчерта, че британците са мотивирани да прекарват ваканциите в чужбина и ще продължат да пътуват, когато ограниченията бъдат премахнати.

В същото време авиокомпаниите увеличиха честотата на полетите, за да излязат бързо от икономическата криза, причинена от коронавируса. Така Ryanair изпълнява повече от хиляда полета на ден и ще възстанови почти 90% от своята маршрутна мрежа в близко бъдеще. Честотите обаче са по-ниски от обикновено и само 40% от нормалната пропускателна способност на оператора през юли е в сила.

Източник: www.tourprom.ru

Споделете тази статия
Avatar
21Hoteliers
21Hoteliers е медиен проект в областта на Hospitality индустрията - с фокус върху хотелиерството. Проектът има за цел както да информира българските хотелиери за най-важните новини в бранша, така и да вдъхнови и мотивира, като представи добри практики от страната и света.

Още по темата

Най-важното от седмицата, директно в пощата ви.

Последни статии

TUI си осигури нова финансова инжекция за да оцелее през зимата

TUI Group постигна съгласие за втора финансова инжекция на стойност 1,2 млрд. евро от германското правителство, за да оцелее през зимата. Най-голямата европейска туристическа организация потвърди, че е изпълнила друго условие за предоставянето на втори стабилизационен пакет от германското правителство. Пакетът за подкрепа ще даде на TUI допълнителни 1,2 млрд. евро, за да даде общо 2 млрд. евро

Експертни мнения: Има ли бъдеще за новия “Thomas Cook”?

"Старият" Thomas Cook, 179-годишна компания и вторият по големина туроператор в света след TUI, се срина през септември 2019 г. Fosun Tourism Group, китайски конгломерат за пътувания, който вече притежаваше известния Club Med, купи права върху марката на фалиралата компания за 14 милиона долара.

Българите – третата по големина група чужди туристи в Турция

Броят на чуждестранните посетители в Турция е достигнал 7,3 милиона в периода януари-август, предаде Анадолската агенция, позовавайки се на данни на министерството на културата и туризма. Данните бележат спад с цели 76,6 процента в сравнение със същия период на миналата година, който се дължи на ограниченията за пътуване, наложени срещу разпространението на COVID-19.
Споделете тази статия

Най-важното от седмицата, директно в пощата ти.

Запишете се за нашия ежеседмичен бюлетин