fbpx
Новини След годината на затворените граници: Над 50% от руснаците биха избрали отново...

След годината на затворените граници: Над 50% от руснаците биха избрали отново почивка в Русия

В условията на затворени граници руснаците като цяло са доволни от почивката в своята страна, сочат данните от проучването на туроператора и онлайн туристическата агенция Biletix, публикувани на 14 септември.

Две трети от участниците в проучването са заявили, че почивката им в Русия напълно е отговорила на очакванията , други 12% почиват дори по-добре, отколкото са очаквали, но 21% от анкетираните не са доволни.

Повечето от всички руснаци са впечатлени от природата – 31%, 16% са доволни от кухнята и качеството на продуктите, 14% са доволни от културно-историческите забележителности, а 13% от анкетираните отбелязват гостоприемството на местните жители.

Проблеми възникват главно с инфраструктурата и услугите: само 8% са доволни от настаняването, докато 17% се оплакват от хотелите; само 5% не са срещнали транспортни проблеми, а 15% са крайно недоволни от транспорта; екологията и чистотата са задоволили 8% от руснаците, а 16% не. Нивото на професионализъм на работниците в туристическата индустрия пък е удовлетворило само 1% от анкетираните, докато 14% са възмутени от тях.

Интересното е, че докато правят планове за 2021 г. и чакат отварянето на границите, малко повече от половината руснаци ще пътуват както в чужбина, така и в Русия. 32% от анкетираните категорично отказват да почиват в родината си, 14% ще пътуват само в Русия, 4% все още не са взели решение.

По този начин 65% от анкетираните ще почиват в Русия през следващата година, а за 51% тази почивка, вероятно, няма да бъде единственото пътуване през 2021 година. Очевидно, въпреки недостатъците свързани с обслужване и настаняване, този сезон аудиторията лоялна към местния продукт се е разширила и усилията на туроператорите и агентите, които работиха активно в тази област, определено не донесоха резултати.

Източник: profi.travel

Споделете тази статия
Avatar
21Hoteliers
21Hoteliers е медиен проект в областта на Hospitality индустрията - с фокус върху хотелиерството. Проектът има за цел както да информира българските хотелиери за най-важните новини в бранша, така и да вдъхнови и мотивира, като представи добри практики от страната и света.

Още по темата

Най-важното от седмицата, директно в пощата ви.

Последни статии

МТ рекламира България като дестинация пред немски инфлуенсъри

Министърката на туризма Марияна Николова се срещна с Ан Щайнбах и Клеменс Зехи - блогъри и инфлуенсъри от Германия. Тя ги приветства за избора да посетят България през есента, когато у нас са много популярни разходките в планината и услугите на СПА курортите. Германските гости свързват страната ни предимно с летните почивки по Черноморието, но туристическият ни потенциал е много по-голям и разнообразен, обхващащ четири сезона. Лековитите води и балнеоцентровете стават все по-търсени и от много чужденци, информира министърът и припомни, че страната ни е на второ място в Европа след Исландия по богатство на минерални води.

Министърът на туризма на Турция: Потокът на български туристи е голям

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова разговаря с министъра на културата и туризма на Република Турция Мехмет Ерсой. С турския си колега обсъдиха възможностите за съвместни инициативи между двете страни.

Интервю с председателката на Booking.com – Джилиан Танс

Джулианс Танс, бивш изпълнителен директор на Booking.com, а към този момент председател на най-голямия сайт за резервации даде интервю пред Дженифър Крихтън от The Flock. Танс говори за началото на Booking.com, как компанията преминава през кризата и какви са очакванията за бъдещето на индустрията.
Споделете тази статия

Най-важното от седмицата, директно в пощата ти.

Запишете се за нашия ежеседмичен бюлетин