fbpx
Иновации Технологии След ITB Berlin отложиха и най-голямото изложение за технологии в сферата на...

След ITB Berlin отложиха и най-голямото изложение за технологии в сферата на туризма

След като вчера беше обявена неприятната новина,че организаторите и федералните служби на Германия са взели решение да отменят ITB Berlin, малко по-късно беше съобщено,че няма да се състои и HITEC 2020, което трябваше да се проведе в Майорка, Испания между 21 и 23 април.

Какво представлява всъщност HITEC?

HITEC (The Hospitality Industry Technology Exposition and Conference) е най-голямото и най-старо изложение и конференция за технологии в сферата на хотелиерството. Създадена е от специалисти по професионално и технологично обслужване на хотелиерството (HFTP®), глобална асоциация с нестопанска цел в сферата на hospitality, която е със седалище в Остин, Тексас, САЩ. Изложението се провежда в Европа,Азия,Дубай и САЩ. HITEC предлага уникална комбинация от най-новите технологични тенденции в туризма и обединява най-ярките умове и най-горещите технологии от целия свят на едно място. Събитието предлага на участниците обучение, достъп до най-добрите експерти в областта на туристическата индустрия и ресурси за намиране на рентабилни начини, за подобряване на крайните резултати на компанията.

От HFTP (Hospitality Financial and Technology Professionals) обявиха, че HITEC Europe 2020 е отложено в отговор на глобалната несигурност, свързана с Coronavirus и непосредственото му въздействие върху индустрията на хотелиерството.

„HITEC Europe е нишово събитие, но неговата аудитория е от цялото земно кълбо, включително Китай, Хонконг, Италия, Франция, Норвегия и редица други страни, които имат случаи на вируса наскоро. За разлика от някои индустрии, нашите заинтересовани страни са затворили цели хотели и ресторанти, а други страдат от непланирана ниска заетост. Смятахме, че е важно да покажем нашата роля за минимизиране на разпространението на новия коронавирус, като използваме възможността да отложим събитието. “, съобщи Франк Волф, изпълнителен директор на HFTP на официалната страница на събитието.

Снимка: https://www.hftp.or

Споделете тази статия
Avatar
21Hoteliers
21Hoteliers е медиен проект в областта на Hospitality индустрията - с фокус върху хотелиерството. Проектът има за цел както да информира българските хотелиери за най-важните новини в бранша, така и да вдъхнови и мотивира, като представи добри практики от страната и света.

Още по темата

Най-важното от седмицата, директно в пощата ви.

Последни статии

Министърът на туризма на Турция: Потокът на български туристи е голям

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова разговаря с министъра на културата и туризма на Република Турция Мехмет Ерсой. С турския си колега обсъдиха възможностите за съвместни инициативи между двете страни.

Интервю с председателката на Booking.com – Джилиан Танс

Джулианс Танс, бивш изпълнителен директор на Booking.com, а към този момент председател на най-голямия сайт за резервации даде интервю пред Дженифър Крихтън от The Flock. Танс говори за началото на Booking.com, как компанията преминава през кризата и какви са очакванията за бъдещето на индустрията.

МТ проведе среща с най-големите туристически организации в Турция, рекламират зимните ни курорти

Министърката на туризма Марияна Николова проведе работна среща с най-големите туристически сдружения в Турция. По време на разговорите тя представи възможностите на страната ни за целогодишен туризъм. „България има великолепни условия за туризъм. Нашата целенасочена рекламна кампания повиши интереса на турските гости към зимните ни курорти и към посещенията в най-големите ни градове София, Пловдив, Варна и Бургас“, заяви българският министър.
Споделете тази статия

Най-важното от седмицата, директно в пощата ти.

Запишете се за нашия ежеседмичен бюлетин