fbpx
Новини След събитието на fvw в Солун: Гърция успя да запази туризма жив...

След събитието на fvw в Солун: Гърция успя да запази туризма жив това лято

Гърция успя да запази туризма жив това лято, въпреки драматичните условия на фона на кризата Covid-19 и сега е предпазливо оптимистична относно възстановяването през следващата година, заявиха официални представители на семинара fvw миналата седмица в Солун. Около 30 германски туристически агенти, както и туристически мениджъри пътуваха с fvw, за да обсъдят перспективите за туризъм в Гърция на хибридното събитие в Grand Hotel Palace, както и да видят сами ситуацията в дестинацията.

„Никой не очакваше, че някога ще трябва да изживеем нещо подобно“, призна Димитрис Фрагакис, генерален секретар на Гръцката национална туристическа служба (GNTO). И все пак той остана оптимист. “Разбира се, ние претърпяхме загуби, но с гордост мога да кажа, че спечелихме този невероятен залог при трудни условия”, заяви той.

Много критици не вярваха, че Гърция, като „черната овца на Европа в продължение на много години“, може да бъде успешна тази година. Но като една от малкото дестинации, които могат да бъдат посетени в момента, страната доказа, че критиците й грешат, подчерта той. Заявките за резервации за почивки в Гърция в момента са почти на нивата от 2019 г.

Но тази относително добра настояща ситуация не може да компенсира по-голямата част от изгубения летен сезон. “Нашата цел сега трябва да бъде да продължим да подкрепяме 700 000 работници в туристическата индустрия и засегнатите компании,” подчерта Фрагакис. Сега гръцките ръководители на туризма гледат напред и планират интензивно за следващата година, въпреки че шефът на GNTO все още очаква “голяма степен на несигурност” през 2021 г.

Междувременно Солун търси нови начини да се позиционира на германския пазар като привлекателна дестинация за културни градски почивки. Например градът планира „виртуални“ пътувания до събития като голям музикален фестивал. Това може да бъде начин „да се закрепи градът в сърцата на почиващите като класическа алтернативна дестинация“, обясни Вула Патулиду, президент на Солунската туристическа организация.

Други лектори на еднодневната конференция бяха Роланд Джаги, главен оперативен директор на Aegean Airlines, представители на германски туроператори и гръцки хотелиери.

Източник: fvw

Споделете тази статия
Avatar
21Hoteliers
21Hoteliers е медиен проект в областта на Hospitality индустрията - с фокус върху хотелиерството. Проектът има за цел както да информира българските хотелиери за най-важните новини в бранша, така и да вдъхнови и мотивира, като представи добри практики от страната и света.

Още по темата

Най-важното от седмицата, директно в пощата ви.

Последни статии

Министърът на туризма на Турция: Потокът на български туристи е голям

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова разговаря с министъра на културата и туризма на Република Турция Мехмет Ерсой. С турския си колега обсъдиха възможностите за съвместни инициативи между двете страни.

Интервю с председателката на Booking.com – Джилиан Танс

Джулианс Танс, бивш изпълнителен директор на Booking.com, а към този момент председател на най-голямия сайт за резервации даде интервю пред Дженифър Крихтън от The Flock. Танс говори за началото на Booking.com, как компанията преминава през кризата и какви са очакванията за бъдещето на индустрията.

МТ проведе среща с най-големите туристически организации в Турция, рекламират зимните ни курорти

Министърката на туризма Марияна Николова проведе работна среща с най-големите туристически сдружения в Турция. По време на разговорите тя представи възможностите на страната ни за целогодишен туризъм. „България има великолепни условия за туризъм. Нашата целенасочена рекламна кампания повиши интереса на турските гости към зимните ни курорти и към посещенията в най-големите ни градове София, Пловдив, Варна и Бургас“, заяви българският министър.
Споделете тази статия

Най-важното от седмицата, директно в пощата ти.

Запишете се за нашия ежеседмичен бюлетин