fbpx
Новини Ще има ли принудителни продажби на активи в TUI Group?

Ще има ли принудителни продажби на активи в TUI Group?

TUI настоя, че няма да има „принудителни продажби“ на активи, след като съобщения в британските медии през последните дни предполагат, че групата е „под натиск“ да се раздели с части от бизнеса си.

Най-голямата европейска група за пътуване потвърди сделка с германската държавна банка за развитие KfW за кредит от 1,2 милиарда евро миналата седмица, след като отчете загуба от 2,3 милиарда евро за деветте месеца до юни.

Сделката беше в допълнение към 1,8 милиарда евро кредит взет през месец май, аб изпълнителният директор Фриц Юсен даде да се разбере, че групата търси възможности за набиране на допълнителни средства. Той обаче настоя, че TUI Group запазва достатъчна ликвидност.

Юсен каза миналата седмица: „Все още има нестабилност, така че сме щастливи, че договорихме нов кредит с федералното правителство на Германия. Остава да видим дали ще имаме нужда от парите.”

Той предположи, че ликвидната позиция на групата е по-добра, отколкото е изглеждала по-рано по време на кризата: „Мислехме, че сме в много по-лошо положение.“ Средствата получени през май, „може да са все още достатъчни“, каза той, „но нестабилността и несигурността са много големи“ и повишаването на допълнителна ликвидност остава важно „дори и да не ви е необходима“.

The Financial Times съобщи миналата седмица, че TUI “обмисля въпроса за правата или продажбите на части от бизнеса си”, позовавайки се на факта, че компанията взе два големи заема и може да се наложи да се раздели с някои от активите си, за да погаси дълга.

Източник на TUI обаче казва: „Коментирахме само, че продажбата на активи може да бъде една от многото възможности. Няма да има принудителни продажби. Има и други опции, като отнемане на активи извън баланса, както направихме с круизите Hapag-Lloyd. Може да има подобна стратегия за Marella Cruise.”

Източник: www.travelweekly.co.uk

Споделете тази статия
Avatar
21Hoteliers
21Hoteliers е медиен проект в областта на Hospitality индустрията - с фокус върху хотелиерството. Проектът има за цел както да информира българските хотелиери за най-важните новини в бранша, така и да вдъхнови и мотивира, като представи добри практики от страната и света.

Още по темата

Най-важното от седмицата, директно в пощата ви.

Последни статии

МТ рекламира България като дестинация пред немски инфлуенсъри

Министърката на туризма Марияна Николова се срещна с Ан Щайнбах и Клеменс Зехи - блогъри и инфлуенсъри от Германия. Тя ги приветства за избора да посетят България през есента, когато у нас са много популярни разходките в планината и услугите на СПА курортите. Германските гости свързват страната ни предимно с летните почивки по Черноморието, но туристическият ни потенциал е много по-голям и разнообразен, обхващащ четири сезона. Лековитите води и балнеоцентровете стават все по-търсени и от много чужденци, информира министърът и припомни, че страната ни е на второ място в Европа след Исландия по богатство на минерални води.

Министърът на туризма на Турция: Потокът на български туристи е голям

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова разговаря с министъра на културата и туризма на Република Турция Мехмет Ерсой. С турския си колега обсъдиха възможностите за съвместни инициативи между двете страни.

Интервю с председателката на Booking.com – Джилиан Танс

Джулианс Танс, бивш изпълнителен директор на Booking.com, а към този момент председател на най-голямия сайт за резервации даде интервю пред Дженифър Крихтън от The Flock. Танс говори за началото на Booking.com, как компанията преминава през кризата и какви са очакванията за бъдещето на индустрията.
Споделете тази статия

Най-важното от седмицата, директно в пощата ти.

Запишете се за нашия ежеседмичен бюлетин