fbpx
Новини STR: 60% спад на заетостта в България към март месец

STR: 60% спад на заетостта в България към март месец

Кои са STR?

Основана през 1985 г., STR предоставя сравнение на данни, анализи и пазарни проучвания за глобалните сектори на хотелиерството. Статистиките на STR се считат като едни от най-достоверните в света на туризма

От STR излязоха със сравнителна таблица за заетостта на страните по света към 15 март, в сравнение със същия период през 2019 година. Въздействието, което COVID-19 оказва върху туристическата индустрия в Европа и света е повече от тревожно.

Както можете да видите на изображението, за съжаление България попада във една от най-негативните категории (60-70%) със спад от 60%. Както споменахме по-горе, статистическото проучване е направо до 15 март, тоест в момента спада на заетостта е значително по-голям, понеже бяха въведени редица по-строги мерки за борба в вируса,

Най-засегнатите страни в Европа към март месец са Италия (94% спад), Гърция(75%) и Хърватска(71%).

Предоставяме ви и линк към пълната презентация на STR, която включва множество статистики и сравнителни таблици.

https://str.com/sites/default/files/STR-Europe-COVID-19-webinar-20200318.pdf

Споделете тази статия
Avatar
21Hoteliers
21Hoteliers е медиен проект в областта на Hospitality индустрията - с фокус върху хотелиерството. Проектът има за цел както да информира българските хотелиери за най-важните новини в бранша, така и да вдъхнови и мотивира, като представи добри практики от страната и света.

Още по темата

Най-важното от седмицата, директно в пощата ви.

Последни статии

Министърът на туризма на Турция: Потокът на български туристи е голям

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова разговаря с министъра на културата и туризма на Република Турция Мехмет Ерсой. С турския си колега обсъдиха възможностите за съвместни инициативи между двете страни.

Интервю с председателката на Booking.com – Джилиан Танс

Джулианс Танс, бивш изпълнителен директор на Booking.com, а към този момент председател на най-голямия сайт за резервации даде интервю пред Дженифър Крихтън от The Flock. Танс говори за началото на Booking.com, как компанията преминава през кризата и какви са очакванията за бъдещето на индустрията.

МТ проведе среща с най-големите туристически организации в Турция, рекламират зимните ни курорти

Министърката на туризма Марияна Николова проведе работна среща с най-големите туристически сдружения в Турция. По време на разговорите тя представи възможностите на страната ни за целогодишен туризъм. „България има великолепни условия за туризъм. Нашата целенасочена рекламна кампания повиши интереса на турските гости към зимните ни курорти и към посещенията в най-големите ни градове София, Пловдив, Варна и Бургас“, заяви българският министър.
Споделете тази статия

Най-важното от седмицата, директно в пощата ти.

Запишете се за нашия ежеседмичен бюлетин