fbpx
Новини STR: Летният сезон в Европа е засегнат, но може ли да се...

STR: Летният сезон в Европа е засегнат, но може ли да се спаси?

Юли и август са два от най-важните месеци в Европа за хотелите, с туристи, пътуващи по целия континент през летните ваканции. Въпреки това не е тайна, че лятото изглежда много по-различно този път за Европа, поради глобалното въздействие на пандемията COVID-19.

Европа се движи по успешна вълна с осем последователни години растеж на RevPAR (Revenue Per Available Room – или Приходи от Налична Стая) към края на 2019 г. Панденията Covid-19 оказва най-опустошително въздействие върху Европа и континента изостава в своето възстановяване в сравнение с други региони по света. Както се вижда от диаграмата по-долу, Европа регистрира най-голям спад в заетостта и остава в ниска точка, без да показва признаци на живот до края на май.

Европа също беше засегната с по-голямо съотношение на затворени хотели, тъй като много държави бяха отворени наскоро. Китай и Съединените щати са по-напред във възстановяването на заетостта, като бързото отваряне на хотели и търсене на ваканции се връщат, благодарение на по-голямата вътрешна база за пътувания и по-малкото разчитане на международните пътувания.

Заетостта за седмицата, завършваща на 18 юли, показва, че повечето европейски страни са някъде между 20-40% заетост, което от своя страна показва, че в хотелите има търсене, но ограничено за повечето страни. От ключовите пазари в Европа, Франция, Холандия и Испания са начело по заетост с над 40% за последната седмица. Испания отново отвори границите си към останалата част от Европа през последните седмици, а най-големият европейски пазар на източници, Обединеното кралство, включи Испания в списъка си за дестинации, от които туристите няма да бъдат поставяни под карантина при завръщане. Тази лекота на пътуване между двете страни изигра роля в нарастващото ниво на заетост в Испания. Малко по-късно обаче Великобритания премахна Испания от списъка, така че може да видим известна промяна в данните през следващите няколко седмици.

Какъв тип дестинация има най-голямо търсене?

Източник: str.com

Споделете тази статия
Avatar
21Hoteliers
21Hoteliers е медиен проект в областта на Hospitality индустрията - с фокус върху хотелиерството. Проектът има за цел както да информира българските хотелиери за най-важните новини в бранша, така и да вдъхнови и мотивира, като представи добри практики от страната и света.

Още по темата

Най-важното от седмицата, директно в пощата ви.

Последни статии

МТ рекламира България като дестинация пред немски инфлуенсъри

Министърката на туризма Марияна Николова се срещна с Ан Щайнбах и Клеменс Зехи - блогъри и инфлуенсъри от Германия. Тя ги приветства за избора да посетят България през есента, когато у нас са много популярни разходките в планината и услугите на СПА курортите. Германските гости свързват страната ни предимно с летните почивки по Черноморието, но туристическият ни потенциал е много по-голям и разнообразен, обхващащ четири сезона. Лековитите води и балнеоцентровете стават все по-търсени и от много чужденци, информира министърът и припомни, че страната ни е на второ място в Европа след Исландия по богатство на минерални води.

Министърът на туризма на Турция: Потокът на български туристи е голям

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова разговаря с министъра на културата и туризма на Република Турция Мехмет Ерсой. С турския си колега обсъдиха възможностите за съвместни инициативи между двете страни.

Интервю с председателката на Booking.com – Джилиан Танс

Джулианс Танс, бивш изпълнителен директор на Booking.com, а към този момент председател на най-голямия сайт за резервации даде интервю пред Дженифър Крихтън от The Flock. Танс говори за началото на Booking.com, как компанията преминава през кризата и какви са очакванията за бъдещето на индустрията.
Споделете тази статия

Най-важното от седмицата, директно в пощата ти.

Запишете се за нашия ежеседмичен бюлетин