fbpx
Новини STR: Заетост, средна дневна цена и RevPAR в Европа за месец март

STR: Заетост, средна дневна цена и RevPAR в Европа за месец март

Отразявайки въздействието на пандемията COVID-19, европейската хотелиерска индустрия отчете безпрецедентни ниски показатели през март 2020 г., сочат данни на STR.

Кои са STR?

STR предоставя сравняване на данни, анализи и пазарни проучвания за глобалните сектори на хотелиерството. Основана през 1985 г., STR поддържа присъствие в 15 държави със седалище в Северна Америка, международна централа в Лондон и Сингапур.

Ето и данните за заетост, срена дневна цена (ADR) и приходи на свободна стая (RevPAR) за март 2020 година, в сравнение с 2019 година.

Март 2020 г. спрямо март 2019 г.

  • Заетост: -61.6% до 26.3%
  • Средна дневна цена (ADR): -8,1% до 96,13 EUR
  • Приходи на свободна стая (RevPAR): -64,7% до 25,27 EUR

Заетостта и нивата на RevPAR са най-ниските, които някога са отчитани от STR.

Италия

  • Заетост: -90,8% до 6,2%
  • ADR: -22,0% до 89,60 EUR
  • RevPAR: -92,8% до 5,52 EUR

Заетостта, нивата на ADR и RevPAR бяха най-ниските в историята в базата данни на STR за Италия. Основните дестинации в страната, Рим и Милано, отчитат заетост под 10.0%- съотвено 6.6% и 4.0%. Тенденцията за намаляване на заетостта в страната започна в края на февруари.

Великобритания

  • Заетост: -50,8% до 36,5%
  • ADR: -9% до 79.49 GBP
  • RevPAR: -55,3% до 28,99 EUR
Споделете тази статия
Avatar
21Hoteliers
21Hoteliers е медиен проект в областта на Hospitality индустрията - с фокус върху хотелиерството. Проектът има за цел както да информира българските хотелиери за най-важните новини в бранша, така и да вдъхнови и мотивира, като представи добри практики от страната и света.

Още по темата

Най-важното от седмицата, директно в пощата ви.

Последни статии

Министърът на туризма на Турция: Потокът на български туристи е голям

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова разговаря с министъра на културата и туризма на Република Турция Мехмет Ерсой. С турския си колега обсъдиха възможностите за съвместни инициативи между двете страни.

Интервю с председателката на Booking.com – Джилиан Танс

Джулианс Танс, бивш изпълнителен директор на Booking.com, а към този момент председател на най-голямия сайт за резервации даде интервю пред Дженифър Крихтън от The Flock. Танс говори за началото на Booking.com, как компанията преминава през кризата и какви са очакванията за бъдещето на индустрията.

МТ проведе среща с най-големите туристически организации в Турция, рекламират зимните ни курорти

Министърката на туризма Марияна Николова проведе работна среща с най-големите туристически сдружения в Турция. По време на разговорите тя представи възможностите на страната ни за целогодишен туризъм. „България има великолепни условия за туризъм. Нашата целенасочена рекламна кампания повиши интереса на турските гости към зимните ни курорти и към посещенията в най-големите ни градове София, Пловдив, Варна и Бургас“, заяви българският министър.
Споделете тази статия

Най-важното от седмицата, директно в пощата ти.

Запишете се за нашия ежеседмичен бюлетин