fbpx
Новини Telegraph: Британците ще могат да почиват в Европа от 4 юли, обсъждат...

Telegraph: Британците ще могат да почиват в Европа от 4 юли, обсъждат въздушни мостове

Британските летовници могат да се насладят на почивки в чужбина от 4 юли по планове, изготвени от правителството. Това съобщи английската медия Telegraph, позовавайки се на източник от правителството.

Очаква се премиерът Борис Джонсън да обяви на 29 юни, че са постигнати споразумения за така наречените въздушни мостове с „малък брой“ страни с ниски нива на коронавирус. Това би позволило на пътуващите да почиват в определени дестинации, без да се налага да се самоизолират при завръщането си във Великобритания.

Хората ще трябва да спазват правилата за социално дистанциране в дестинацията, която са избрали за почивка, което означава, че страните със сходни ограничения с Обединеното кралство вероятно ще бъдат “първи на опашката” за взъдушен мост.

Министрите искат да поставят въздушни мостове към държави, които са „най-изгодни“ за икономиката на Обединеното кралство, които вероятно ще включват популярни дестинации като Франция, Испания, Гърция и Португалия, според източниците на правителството.

Източник каза пред английския „Telegraph“: „Планът е да се обяви малък брой въздушни мостове на 29 юни, макар че той ще влезе в сила до 4 юли. Очевидно това ще зависи от фактори като научните съвети и нивото на Covid инфекции по това време. Министерството на външните работи също ще трябва да промени съветите си за пътуване преди това“

Външното министерство продължава да съветва пътуванията, които не са от първа необходимост да не се предприемат.

Малко по-късно новината бе потвърдена и от BBC.

Източник: telegraph.co.uk

Споделете тази статия
Avatar
21Hoteliers
21Hoteliers е медиен проект в областта на Hospitality индустрията - с фокус върху хотелиерството. Проектът има за цел както да информира българските хотелиери за най-важните новини в бранша, така и да вдъхнови и мотивира, като представи добри практики от страната и света.

Още по темата

Най-важното от седмицата, директно в пощата ви.

Последни статии

Директор в Alltours: Планираме два пъти повече чартъри за България през 2021 година

"Германия е приоритетен туристически пазар и партньор на България. Страната ни е предпочитана дестинация за семейна почивка на германските туристи. През 2019 г. общият брой на туристическите им посещения у нас е над 761 хил., но корона-кризата ни изправи пред предизвикателства, които трябва да преодолеем с общи усилия."

Директорът на Интертурист: Турските хотели продължават намаляването на цените

Турските хотели търсят начини за допълнително намаляване на цените на нощувките през есенния сезон. Това обяви изпълнителният директор на туроператора "Интурист" Сергей Толчин по време на пресконференция в Националната служба за новини за резултатите от летния сезон.

TUI си осигури нова финансова инжекция за да оцелее през зимата

TUI Group постигна съгласие за втора финансова инжекция на стойност 1,2 млрд. евро от германското правителство, за да оцелее през зимата. Най-голямата европейска туристическа организация потвърди, че е изпълнила друго условие за предоставянето на втори стабилизационен пакет от германското правителство. Пакетът за подкрепа ще даде на TUI допълнителни 1,2 млрд. евро, за да даде общо 2 млрд. евро
Споделете тази статия

Най-важното от седмицата, директно в пощата ти.

Запишете се за нашия ежеседмичен бюлетин