fbpx
Новини Tripadvisor с програма в помощ на хотели и здравни организации

Tripadvisor с програма в помощ на хотели и здравни организации

Tripadvisor стартира програма „Здраве за хотели“ (Health for Hotels) , която ще работи заедно с NHS Trust(Националната здравна служба на Англия), в която ще се свързват с хотели, които могат да предоставят стаи в този момент на нужда.

Тъй като болниците в много райони на Обединеното кралство не разполагат с капацитет и има много здравни работници, които не могат да се върнат по домовете си след смяната, допълнителните легла, осигурени от хотелските партньори, могат да допринесат за борбата срещу Covid-19.

Сайтът позволява на здравните организации да сигнализират, че се нуждаят от стаи, а за хотелите да отбележат, че имат свободни стаи. След това екипите на Tripadvisor ще свържат хотелите с организациите.

Каника Сони, главен търговски директор на Tripadvisor, каза: „В този предизвикателен момент знаем, че Tripadvisor може да играе уникална роля за подпомагане на нуждите за настаняване на фронтови медицински работници, които търсят временно настаняване, и ние с удоволствие ще попитаме нашите партньорите в хотела да направят същото. Знаем, че толкова много медицински работници не могат просто да се върнат у дома след работа, защото живеят с някой с нарушена имунна система, затова Tripadvisor се гордее, че предлага помощ, когато е възможно.“

Tripadvisor разясниха и някои от точките относно финансовите взаимоотношения между хотелите и здравните организации, като подчертаха,че социалната мрежа не печели нищо от тази инициатива, а го прави с цел по-лесна връзка между туристическия бизнес и здравеопазването.

Цените на стаите, разходите по почистващи и дезинфекциращи препарати се поемат от здравните организации, като цените са договарят предварително.

Можете да разгледате подробно инициативата тук

Източник: Tripadvisor

Споделете тази статия
Avatar
21Hoteliers
21Hoteliers е медиен проект в областта на Hospitality индустрията - с фокус върху хотелиерството. Проектът има за цел както да информира българските хотелиери за най-важните новини в бранша, така и да вдъхнови и мотивира, като представи добри практики от страната и света.

Още по темата

Най-важното от седмицата, директно в пощата ви.

Последни статии

МТ рекламира България като дестинация пред немски инфлуенсъри

Министърката на туризма Марияна Николова се срещна с Ан Щайнбах и Клеменс Зехи - блогъри и инфлуенсъри от Германия. Тя ги приветства за избора да посетят България през есента, когато у нас са много популярни разходките в планината и услугите на СПА курортите. Германските гости свързват страната ни предимно с летните почивки по Черноморието, но туристическият ни потенциал е много по-голям и разнообразен, обхващащ четири сезона. Лековитите води и балнеоцентровете стават все по-търсени и от много чужденци, информира министърът и припомни, че страната ни е на второ място в Европа след Исландия по богатство на минерални води.

Министърът на туризма на Турция: Потокът на български туристи е голям

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова разговаря с министъра на културата и туризма на Република Турция Мехмет Ерсой. С турския си колега обсъдиха възможностите за съвместни инициативи между двете страни.

Интервю с председателката на Booking.com – Джилиан Танс

Джулианс Танс, бивш изпълнителен директор на Booking.com, а към този момент председател на най-голямия сайт за резервации даде интервю пред Дженифър Крихтън от The Flock. Танс говори за началото на Booking.com, как компанията преминава през кризата и какви са очакванията за бъдещето на индустрията.
Споделете тази статия

Най-важното от седмицата, директно в пощата ти.

Запишете се за нашия ежеседмичен бюлетин