fbpx
Новини TUI Group продава хотелите си

TUI Group продава хотелите си

Един от най-големите участници в световната туристическа индустрия, TUI Group ще продаде част от активите си в хотелиерския сектор, за да намали загубите, свързани с кризата Covid-19. Това каза главният изпълнителен директор на компанията Фриц Юсен в интервю за германския Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Според него, въпреки финансовата помощ в размер на 1,8 милиарда евро, отпусната от германското правителство, компанията не може да преодолее кризата. Парите, получени от продажбата на собствените им хотели, ще бъдат инвестирани в проекти в областта на корабоплаването, но Фриц Юсен не уточни за кои проекти става въпрос.

Директорът на TUI Group заяви, че три месеца след избухването на пандемията на коронавирус, проблемите на туристическата индустрия само се влошиха, така че туроператорът е принуден да се отърве от някои активи, за да задоволи нарастващата нужда от пари.

Важно е да има широко портфолио в хотелиерския бизнес. Но не е необходимо всичко това да е в нашата собственост. През този период трябва да притежаваме хотели само в изключителни случаи “, каза Юсен.

TUI Group има общо 411 хотела в различни страни, припомня изданието. 41% от тях са собственост на групата, 46% са под управление, 12% са на лизинг, а 1% са франчайзинг. През май TUI Group реши да преструктурира бизнеса значително, за да намали разходите. Мерките включват уволнение на 8 000 служители, затваряне на редица търговски обекти и изтегляне от пазарите с нисък марж. По-специално мрежата от туристически агенции във Франция беше затворена. Освен това туроператорът се е заел с ускорена дигитализация и онлайн маркетинг.

Източник: profi.travel

Споделете тази статия
Avatar
21Hoteliers
21Hoteliers е медиен проект в областта на Hospitality индустрията - с фокус върху хотелиерството. Проектът има за цел както да информира българските хотелиери за най-важните новини в бранша, така и да вдъхнови и мотивира, като представи добри практики от страната и света.

Още по темата

Най-важното от седмицата, директно в пощата ви.

Последни статии

TUI си осигури нова финансова инжекция за да оцелее през зимата

TUI Group постигна съгласие за втора финансова инжекция на стойност 1,2 млрд. евро от германското правителство, за да оцелее през зимата. Най-голямата европейска туристическа организация потвърди, че е изпълнила друго условие за предоставянето на втори стабилизационен пакет от германското правителство. Пакетът за подкрепа ще даде на TUI допълнителни 1,2 млрд. евро, за да даде общо 2 млрд. евро

Експертни мнения: Има ли бъдеще за новия “Thomas Cook”?

"Старият" Thomas Cook, 179-годишна компания и вторият по големина туроператор в света след TUI, се срина през септември 2019 г. Fosun Tourism Group, китайски конгломерат за пътувания, който вече притежаваше известния Club Med, купи права върху марката на фалиралата компания за 14 милиона долара.

Българите – третата по големина група чужди туристи в Турция

Броят на чуждестранните посетители в Турция е достигнал 7,3 милиона в периода януари-август, предаде Анадолската агенция, позовавайки се на данни на министерството на културата и туризма. Данните бележат спад с цели 76,6 процента в сравнение със същия период на миналата година, който се дължи на ограниченията за пътуване, наложени срещу разпространението на COVID-19.
Споделете тази статия

Най-важното от седмицата, директно в пощата ти.

Запишете се за нашия ежеседмичен бюлетин