fbpx
Новини TUI планира възобновяване на полетите до България в края на юни

TUI планира възобновяване на полетите до България в края на юни

Европейският туроператор TUI Group планира да възобнови своите полетни програми до най-популярните европейски курорти до края на юни, съобщава германското издание Rheinische Post, позовавайки се на изпълнителния директор на компанията Фриц Юсен.

„Ние възнамеряваме да стартираме полетите в края на юни, когато започва разгара на летните ваканции в Европа“, заяви топ мениджърът на компанията. “Полетите до Майорка ще започнат през втората половина на юни. Освен това Австрия, Гърция, Хърватия, Кипър и България са готови да приемат туристи и вероятно скоро към тях ще бъдат добавени и други дестинации.”

Тази новина ще зарадва не само туристи, но и представители на хотелиерската индустрия на тези страни. По-рано TUI обяви условията, при които ще изплаща сумите, които дължи на хотелските си партньори. Според тях основните обеми на дългове ще бъдат изплатени на обектите, едва след като започне възобновяване на туристическия поток към техните страни. Новината за старта на полетите дава надежда на курортните хотели, които от няколко месеца изпитват сериозни финансови трудности.

По-рано този месец основния европейски туроператор обяви отмяната на всички почивки до 11 юни. Освен това компанията обяви план за оптимизация, по време на който ще намали разходите си с 30%, ще съкрати до 8 хиляди служители и също така ще ускори онлайн трансформацията си.

Източник: Rheinische Post

Споделете тази статия
Avatar
21Hoteliers
21Hoteliers е медиен проект в областта на Hospitality индустрията - с фокус върху хотелиерството. Проектът има за цел както да информира българските хотелиери за най-важните новини в бранша, така и да вдъхнови и мотивира, като представи добри практики от страната и света.

Още по темата

Най-важното от седмицата, директно в пощата ви.

Последни статии

Директор в Alltours: Планираме два пъти повече чартъри за България през 2021 година

"Германия е приоритетен туристически пазар и партньор на България. Страната ни е предпочитана дестинация за семейна почивка на германските туристи. През 2019 г. общият брой на туристическите им посещения у нас е над 761 хил., но корона-кризата ни изправи пред предизвикателства, които трябва да преодолеем с общи усилия."

Директорът на Интертурист: Турските хотели продължават намаляването на цените

Турските хотели търсят начини за допълнително намаляване на цените на нощувките през есенния сезон. Това обяви изпълнителният директор на туроператора "Интурист" Сергей Толчин по време на пресконференция в Националната служба за новини за резултатите от летния сезон.

TUI си осигури нова финансова инжекция за да оцелее през зимата

TUI Group постигна съгласие за втора финансова инжекция на стойност 1,2 млрд. евро от германското правителство, за да оцелее през зимата. Най-голямата европейска туристическа организация потвърди, че е изпълнила друго условие за предоставянето на втори стабилизационен пакет от германското правителство. Пакетът за подкрепа ще даде на TUI допълнителни 1,2 млрд. евро, за да даде общо 2 млрд. евро
Споделете тази статия

Най-важното от седмицата, директно в пощата ти.

Запишете се за нашия ежеседмичен бюлетин