fbpx
Новини TUI представи онлайн инструмент за възстановяване на суми, признаха грешки във връзката...

TUI представи онлайн инструмент за възстановяване на суми, признаха грешки във връзката с клиентите си

TUI актуализира процедурите си за възстановяване на суми по резервации, включително въвеждане на онлайн инструмент за самообслужване за клиенти.

Туристическият гигант, най-големият туроператор в Обединеното кралство, се извини и призна, че „не го направихме правилно“ по отношение на това как се е справил с 900 000 клиенти, засегнати от пандемията на коронавирус и произтичащите от него ограничения за пътуване досега. TUI се нареди сред най-лошите големи туристически фирми по отношение на възстановяване на суми и връзка с клиентите си, в скорошно проучване на потребителите от MoneySavingExpert, с резултат от -60% удовлетвореност.

Клиентите, които са отменили пътуванията си преди 11 юни, вече имат достъп до раздел за самообслужване на уебсайта на TUI, за да кандидатстват за възстановяване на пари, като премахват необходимостта да се обаждат в центровете за обслужване на клиенти.

Клиентите с почивки, резервирани до 31 август, вече могат да правят безплатни промени по своите резервации, онлайн до 30 юни.

Директорът на TUI Великобритания и Ирландия Андрю Флинтъм каза: „Ние знаем, че не справихме добре. Правим всичко възможно да подобрим нещата и съжаляваме за чувството на неудовлетвореност от нашите клиенти. Организирането на незабравими почивки е това, което правим най-добре, но се провалихме в това да създадем подходяща система, която да подкрепи нашите клиенти сега, когато не може да се пътува и особено със скоростта на промените, с които се сблъскахме последните седмици.”

TUI е широко критикуван, че казва на клиентите, чиито пътувания са отменени, че трябва да приемат „кредитна бележка за възстановяване“ и след това да се обадят на компанията, за да поискат възстановяване.

Компанията обеща нова, подобрена система, която ще позволи на клиентите да поискат възстановяване на средства онлайн и да управляват бъдещи резервации.

Споделете тази статия
Avatar
21Hoteliers
21Hoteliers е медиен проект в областта на Hospitality индустрията - с фокус върху хотелиерството. Проектът има за цел както да информира българските хотелиери за най-важните новини в бранша, така и да вдъхнови и мотивира, като представи добри практики от страната и света.

Още по темата

Най-важното от седмицата, директно в пощата ви.

Последни статии

Директор в Alltours: Планираме два пъти повече чартъри за България през 2021 година

"Германия е приоритетен туристически пазар и партньор на България. Страната ни е предпочитана дестинация за семейна почивка на германските туристи. През 2019 г. общият брой на туристическите им посещения у нас е над 761 хил., но корона-кризата ни изправи пред предизвикателства, които трябва да преодолеем с общи усилия."

Директорът на Интертурист: Турските хотели продължават намаляването на цените

Турските хотели търсят начини за допълнително намаляване на цените на нощувките през есенния сезон. Това обяви изпълнителният директор на туроператора "Интурист" Сергей Толчин по време на пресконференция в Националната служба за новини за резултатите от летния сезон.

TUI си осигури нова финансова инжекция за да оцелее през зимата

TUI Group постигна съгласие за втора финансова инжекция на стойност 1,2 млрд. евро от германското правителство, за да оцелее през зимата. Най-голямата европейска туристическа организация потвърди, че е изпълнила друго условие за предоставянето на втори стабилизационен пакет от германското правителство. Пакетът за подкрепа ще даде на TUI допълнителни 1,2 млрд. евро, за да даде общо 2 млрд. евро
Споделете тази статия

Най-важното от седмицата, директно в пощата ти.

Запишете се за нашия ежеседмичен бюлетин