fbpx
Новини TUI съкращава работни места в TUIfly Германия и слива 5-те европейски авиолинии...

TUI съкращава работни места в TUIfly Германия и слива 5-те европейски авиолинии в една компания

TUI има за цел да намали наполовина размера на германския си превозвач Tuifly и иска бързо приключване на преговорите, тъй като консолидира своите превозвачи в цяла Европа.

TUI Group вчера представи плановете си да намали флота на германската авиокомпания от 39 самолета и да обедини петте си европейски превозвача под една компания със седалище в Хановер.

Централните функции на авиокомпаниите на групата – TUI Airways във Великобритания и TUIfly Германия, Белгия, Холандия и TUI Nordic, ще бъдат по-тясно интегрирани. Въпреки това, компанията ще гарантира работни места в германския превозвач до края на 2021 г. в съответствие със схемата за защита на заетостта, която съществува в германските компании на TUI от миналата година. Съобщението за преструктурирането на авиокомпанията беше направено на заседание на надзорния съвет вчера.

TUI каза, че основните бази на TUIfly в Хановер и Дюселдорф ще останат отворени и превозвачът ще запази операциите си на летищата във Франкфурт, Мюнхен и Щутгарт.

Оливър Лакман, директор на TUIfly Германия, каза: „Това са големи промени и съкращения за нашите служители и за компанията. Никой не взема решението с лекота, но самолетите на TUIfly са твърде много за клиентската база на нашия немски туроператор. Трябва да намалим този флот и да работим по-тясно заедно в рамките на петте авиокомпании от групата. В противен случай ще увеличим още повече конкурентния си недостатък.“

Лакман продължи: „Още преди пандемията германският пазар на авиокомпании се характеризираше със значителен свръхкапацитет и жестока ценова конкуренция. Коронавирусът доведе до сериозни прекъсвания в сектора на авиокомпаниите, особено за летните ваканции. Дори преди кризата, в пиковия сезон флотът на TUIfly не успя да постигне коефициент на покриване на разходите.“

Лакман отбеляза, че до 14 самолета и екипаж преди това са били отдадени под наем на Air Berlin, който подаде молба за несъстоятелност през 2017 г., а по-късно на дъщерното дружество на Lufthansa Eurowings.

Източник: TUI Group, TUIfly

Споделете тази статия
Avatar
21Hoteliers
21Hoteliers е медиен проект в областта на Hospitality индустрията - с фокус върху хотелиерството. Проектът има за цел както да информира българските хотелиери за най-важните новини в бранша, така и да вдъхнови и мотивира, като представи добри практики от страната и света.

Още по темата

Най-важното от седмицата, директно в пощата ви.

Последни статии

Директор в Alltours: Планираме два пъти повече чартъри за България през 2021 година

"Германия е приоритетен туристически пазар и партньор на България. Страната ни е предпочитана дестинация за семейна почивка на германските туристи. През 2019 г. общият брой на туристическите им посещения у нас е над 761 хил., но корона-кризата ни изправи пред предизвикателства, които трябва да преодолеем с общи усилия."

Директорът на Интертурист: Турските хотели продължават намаляването на цените

Турските хотели търсят начини за допълнително намаляване на цените на нощувките през есенния сезон. Това обяви изпълнителният директор на туроператора "Интурист" Сергей Толчин по време на пресконференция в Националната служба за новини за резултатите от летния сезон.

TUI си осигури нова финансова инжекция за да оцелее през зимата

TUI Group постигна съгласие за втора финансова инжекция на стойност 1,2 млрд. евро от германското правителство, за да оцелее през зимата. Най-голямата европейска туристическа организация потвърди, че е изпълнила друго условие за предоставянето на втори стабилизационен пакет от германското правителство. Пакетът за подкрепа ще даде на TUI допълнителни 1,2 млрд. евро, за да даде общо 2 млрд. евро
Споделете тази статия

Най-важното от седмицата, директно в пощата ти.

Запишете се за нашия ежеседмичен бюлетин