fbpx
Новини TUI UK анулира всички почивки до 10 юли

TUI UK анулира всички почивки до 10 юли


Най-голямият британски туроператор TUI UK отмени стотици хиляди ваканции за началото на високия туристически сезон през месец юли.

TUI обвини „текущите ограничения за пътуване“ за удължаване на отмяната всички свои пътувания с още 10 дни, което означава, че всички резервации до 10 юли включително ще бъдат анулирани.

Съобщение на уебсайта на TUI UK гласи: „Поради продължаващата и незатихваща ситуация с COVID-19, външното министерство на Великобритания съветва всички пътувания, освен належащите да бъдат отменени.”

„Бихме искали да Ви благодарим за вашето търпение и разбиране, тъй като нашите екипи за обслужване на клиенти и социални медии работят денонощно през това безпрецедентно време. Ние работим и в посока оптимизация, за да направим редица промени в нашите процеси. Тези промени ще гарантират, че ще можем да ви предложим допълнителна поддръжка, за да продължите напред и ще направим много по-лесно управлението на вашата резервация.“

Дори ако Министерството на външните работи беше смекчило съветите си за пътуване, широко обсъжданата и критикувана нова правителствена схема за карантина, която изисква всички пътуващи до и от Великобритания да бъдат сложени под задължителна двуседмична карантина, не остави шансове на туроператори и туристи.

Андрю Флинтъм, директор на TUI Великобритания и Ирландия, каза: „Важно е да се позволи на хората да започнат да летят отново възможно най-скоро, за да помогнат за защитата на работните места и да позволят на тези, които искат да пътуват, да го правят.”

Предполага се, че всички останали пакетни почивки остават за момента в сила, въпреки че няма гаранция, че операциите ще започнат на 11 юли.

Споделете тази статия
Avatar
21Hoteliers
21Hoteliers е медиен проект в областта на Hospitality индустрията - с фокус върху хотелиерството. Проектът има за цел както да информира българските хотелиери за най-важните новини в бранша, така и да вдъхнови и мотивира, като представи добри практики от страната и света.

Още по темата

Най-важното от седмицата, директно в пощата ви.

Последни статии

TUI си осигури нова финансова инжекция за да оцелее през зимата

TUI Group постигна съгласие за втора финансова инжекция на стойност 1,2 млрд. евро от германското правителство, за да оцелее през зимата. Най-голямата европейска туристическа организация потвърди, че е изпълнила друго условие за предоставянето на втори стабилизационен пакет от германското правителство. Пакетът за подкрепа ще даде на TUI допълнителни 1,2 млрд. евро, за да даде общо 2 млрд. евро

Експертни мнения: Има ли бъдеще за новия “Thomas Cook”?

"Старият" Thomas Cook, 179-годишна компания и вторият по големина туроператор в света след TUI, се срина през септември 2019 г. Fosun Tourism Group, китайски конгломерат за пътувания, който вече притежаваше известния Club Med, купи права върху марката на фалиралата компания за 14 милиона долара.

Българите – третата по големина група чужди туристи в Турция

Броят на чуждестранните посетители в Турция е достигнал 7,3 милиона в периода януари-август, предаде Анадолската агенция, позовавайки се на данни на министерството на културата и туризма. Данните бележат спад с цели 76,6 процента в сравнение със същия период на миналата година, който се дължи на ограниченията за пътуване, наложени срещу разпространението на COVID-19.
Споделете тази статия

Най-важното от седмицата, директно в пощата ти.

Запишете се за нашия ежеседмичен бюлетин