Новини TUI UK обявиха, че няма да летят до България през сезон 2020

TUI UK обявиха, че няма да летят до България през сезон 2020

Най-големият английски туроператор TUI UK обяви в писмо до хотелските си партньори в България, че вследствие на пандемията Covid-19 и задължителната 14-дневна самоизолация за пристигащи от България, анулира всички резервации и полети до страната ни за сезон 2020.

Припомняме, че на 24 юли правителството на Великобритания добави Естония, Латвия, Словакия, Словения и Сейнт Винсент и Гренадини в списъка на коридорите за пътуване, след като прегледа последните оценки на риска. За съжаление обаче България отново не попадна в коридорите за пътуване. Това се оказва катализатор в решението на TUI Великобритания да анулира България като лятна дестинация за 2020 година.

2 седмици преди това пък директорът на TUI UK Андрю Флинтъм призова великобританското правителство да върнат основни дестинации за страната, като България, Португалия, Кабо Верде и някои от страните в Северна Африка.

Така тази година България остава официално без английски туристи, след като по-рано Jet2 и Balkan Holidays също обявиха, че няма да летят у нас. Със сигурност това е голям удар за българските хотелиери, но някои от тях вече започнаха да се ориентират към други пазари, чиито граници на този етап са отворени и не изискват 14-дневна карантина при пристигане от България.

По-рано тази седмица TUI UK отмени и всички почивки до континентална Испания до 9 август, включително. Този ход идва, след като правителството наложи 14-дневна карантина на хората, пристигащи във Великобритания от Испания.

Споделете тази статия
Avatar
21Hoteliers
21Hoteliers е медиен проект в областта на Hospitality индустрията - с фокус върху хотелиерството. Проектът има за цел както да информира българските хотелиери за най-важните новини в бранша, така и да вдъхнови и мотивира, като представи добри практики от страната и света.

Още по темата

Най-важното от седмицата, директно в пощата ви.

Последни статии

TUI Group насочва поглед към 2021 година, 145% ръст в резервациите

Резервациите на на най-големият европейски туроператор TUI за това лято са намалели с 81%, а капацитетът за бъдещите сезони е коригиран, за да отразява въздействието на постепенното възстановяване от пандемията Covid-19.

Основателят на Alltours: Преминаваме през кризата без държавна помощ

Германският бизнесмен по туризъм Вили Верхувен има за цел да изведе Alltours от кризата Covid-19, без да се налага да призовава за финансова подкрепа от държавата.

Добра новина: Израелски туристи вече могат да летят до България

Израел вдига забраната нейни граждани да пътуват до България. С решение на правителството на Израел страната ни е извадена от ограничителния списък за пътувания заради опасността от разпространението на COVID-19.
Споделете тази статия

Най-важното от седмицата, директно в пощата ти.

Запишете се за нашия ежеседмичен бюлетин