fbpx
Новини TUI UK публикува резултати от анкета, България не попада в топ 10...

TUI UK публикува резултати от анкета, България не попада в топ 10 на най-търсените дестинации

Почти половината от хората искат да избягат от блокирането, вследствие на Covid-19, когато ограниченията бъдaт премахнати, като отидат на почивка, разкриват нови проучвания на най-големия туроператор във Великобритания TUI.

Докато 45% от анкетираните 2000 клиента на TUI искат почивка преди 2021 г., 15% имат желание да се измъкнат възможно най-бързо, а 16% до зимата. Това, че не могат да отидат на почивка, е едно от първите три неща, които лиспват на хората през последните месеци (38%), след това да видт приятели и семейство (75%) и да се хранят на заведение (47%).

Май и юни 2021 г. в момента са най-популярните месеци за пътуване според анкетата на TUI, докато Гърция, Турция и Флорида са най-резервираните дестинации. TUI отчита „забележително“ увеличение на хората, които търсят и резервират почивки без включено изхранване във вили и апартаменти.

Онлайн търсенията за „летни почивки 2021 година“ нарастват ежедневно с популярни дестинации като Мексико, Кариби и Флорида, докато Египет и Кабо Верде се завръщат като любими за зимното слънце.

Мнозина от анкетираните искат да се върнат в познати дестинации, но повече от една четвърт искат да открият нови места. Забележителностите са дейност, на която туристите най-много се радват (41%), последвана от ядене на автентична местна кухня (30%), плуване в морето (27%) и наблюдаване на залези (26%).

Проучването на TUI, определи кои са най-търсените дестинации от хората.

Тенденции в търсенето и резервирането на TUI:

  • 1. Испания
  • 2. Гърция
  • 3. Италия
  • 4. Флорида
  • 5. Карибите
  • 6. Хърватия
  • 7. Турция
  • 8. Мексико
  • 9. Тайланд
  • 10. Дубай

Източник: Travelweekly

Споделете тази статия
Avatar
21Hoteliers
21Hoteliers е медиен проект в областта на Hospitality индустрията - с фокус върху хотелиерството. Проектът има за цел както да информира българските хотелиери за най-важните новини в бранша, така и да вдъхнови и мотивира, като представи добри практики от страната и света.

Още по темата

Най-важното от седмицата, директно в пощата ви.

Последни статии

Директор в Alltours: Планираме два пъти повече чартъри за България през 2021 година

"Германия е приоритетен туристически пазар и партньор на България. Страната ни е предпочитана дестинация за семейна почивка на германските туристи. През 2019 г. общият брой на туристическите им посещения у нас е над 761 хил., но корона-кризата ни изправи пред предизвикателства, които трябва да преодолеем с общи усилия."

Директорът на Интертурист: Турските хотели продължават намаляването на цените

Турските хотели търсят начини за допълнително намаляване на цените на нощувките през есенния сезон. Това обяви изпълнителният директор на туроператора "Интурист" Сергей Толчин по време на пресконференция в Националната служба за новини за резултатите от летния сезон.

TUI си осигури нова финансова инжекция за да оцелее през зимата

TUI Group постигна съгласие за втора финансова инжекция на стойност 1,2 млрд. евро от германското правителство, за да оцелее през зимата. Най-голямата европейска туристическа организация потвърди, че е изпълнила друго условие за предоставянето на втори стабилизационен пакет от германското правителство. Пакетът за подкрепа ще даде на TUI допълнителни 1,2 млрд. евро, за да даде общо 2 млрд. евро
Споделете тази статия

Най-важното от седмицата, директно в пощата ти.

Запишете се за нашия ежеседмичен бюлетин