fbpx
Новини TUI UK пуснаха 11 хиляди служители в неплатен отпуск

TUI UK пуснаха 11 хиляди служители в неплатен отпуск

TUI UK ще пусне около 11 000 служители в неплатен отпуск от днес, включително почти 4500 агенти на дребно. Компанията заяви, че 4 555 служители на туристическата агенция, приблизително 99 на сто от служителите в офисите,които продават почивки, ще бъдат изпратени вкъщи.

Андрю Флинтъм, управляващ директор на TUI UK & Ireland, коментира: „Туристическата индустрия е изправена пред безпрецедентен натиск. Ще продължим да поставяме клиента в основата на това, което правим, и когато те могат да почиват отново с нас, ние искаме да бъдем в най-добрата позиция, да предоставим широкия спектър от дестинации и преживявания, което правим винаги“

„Ето защо е наложително да вземем тези трудни решения за разходите и да се грижим за колегите си по време на такава безпрецедентна несигурност. Ние сме фантастичен бизнес и с нетърпение очакваме скоро отново да заведем хората на почивка.“

Останалите 6 555 служители са работещи в круизите,пилоти и персонала от централния офис. В TUI работят общо 13 200 служители във Великобритания. Компанията добави, че работи чрез всички налични възможности, по-специално заплащайки на персонала чрез държавната схема за задържане на работа.

Компанията-майка TUI AG по-рано тази седмица осигури заем от 1,8 милиарда евро от германското правителство, след като спряха почти всички операции по техни пътувания.

Източник: Breakingnewstravel

Споделете тази статия
Avatar
21Hoteliers
21Hoteliers е медиен проект в областта на Hospitality индустрията - с фокус върху хотелиерството. Проектът има за цел както да информира българските хотелиери за най-важните новини в бранша, така и да вдъхнови и мотивира, като представи добри практики от страната и света.

Още по темата

Най-важното от седмицата, директно в пощата ви.

Последни статии

МТ рекламира България като дестинация пред немски инфлуенсъри

Министърката на туризма Марияна Николова се срещна с Ан Щайнбах и Клеменс Зехи - блогъри и инфлуенсъри от Германия. Тя ги приветства за избора да посетят България през есента, когато у нас са много популярни разходките в планината и услугите на СПА курортите. Германските гости свързват страната ни предимно с летните почивки по Черноморието, но туристическият ни потенциал е много по-голям и разнообразен, обхващащ четири сезона. Лековитите води и балнеоцентровете стават все по-търсени и от много чужденци, информира министърът и припомни, че страната ни е на второ място в Европа след Исландия по богатство на минерални води.

Министърът на туризма на Турция: Потокът на български туристи е голям

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова разговаря с министъра на културата и туризма на Република Турция Мехмет Ерсой. С турския си колега обсъдиха възможностите за съвместни инициативи между двете страни.

Интервю с председателката на Booking.com – Джилиан Танс

Джулианс Танс, бивш изпълнителен директор на Booking.com, а към този момент председател на най-голямия сайт за резервации даде интервю пред Дженифър Крихтън от The Flock. Танс говори за началото на Booking.com, как компанията преминава през кризата и какви са очакванията за бъдещето на индустрията.
Споделете тази статия

Най-важното от седмицата, директно в пощата ти.

Запишете се за нашия ежеседмичен бюлетин