fbpx
Новини TUI UK започва да лети на 11 юли до Гърция и Испания,...

TUI UK започва да лети на 11 юли до Гърция и Испания, чакат решение за въздушни мостове с други страни

В един от най-обещаващите признаци, че летните почивки в Европа са на разположение за британците, TUI UK обяви, че ще обслужва осем дестинации на къси разстояния от 11 юли.

Най-големият туроператор в Обединеното кралство планира да изпрати клиенти от Лондон, Манчестър и Бирмингам, с нови мерки за безопасност на борда до гръцките острови Крит, Родос, Кос и Корфу, Канарските острови Тенерифе и Лансароте, както и Майорка и Ибиса на Балеарските острови.

Търговският директор Ричард Софер изрази увереност, че до тази дата Обединеното кралство ще отмени 14-дневната карантина, наложена за всички пристигащи.

“Поради размера на нашата организация успяхме да присъстваме във всеки един от тези разговори на правителството чрез нашия авиационен екип или чрез висшите членове на бизнеса във Великобритания”, каза той.

„Ние сме добре информирани на какъв етап са тези дискусии. Очевидно много от тези разговори са поверителни, но това ни дава голяма увереност да отворим малка програма за няколко наистина ключови държави, осем ключови места за нас. Имаме абсолютна увереност, че ще постигнем положителен резултат от правителството навреме за пика на сезона през юли.”

Припомняме, че преди седмица премиерът на Великобирания Борис Джонсън подкрепи идеята за създаване на въздушни мостове, за да съживи перспективата за летните почивки в чужбина, чрез споразумения с европейски страни с нисък риск и малък процент заболеваемост.

Източник: Sky News

Споделете тази статия
Avatar
21Hoteliers
21Hoteliers е медиен проект в областта на Hospitality индустрията - с фокус върху хотелиерството. Проектът има за цел както да информира българските хотелиери за най-важните новини в бранша, така и да вдъхнови и мотивира, като представи добри практики от страната и света.

Още по темата

Най-важното от седмицата, директно в пощата ви.

Последни статии

TUI си осигури нова финансова инжекция за да оцелее през зимата

TUI Group постигна съгласие за втора финансова инжекция на стойност 1,2 млрд. евро от германското правителство, за да оцелее през зимата. Най-голямата европейска туристическа организация потвърди, че е изпълнила друго условие за предоставянето на втори стабилизационен пакет от германското правителство. Пакетът за подкрепа ще даде на TUI допълнителни 1,2 млрд. евро, за да даде общо 2 млрд. евро

Експертни мнения: Има ли бъдеще за новия “Thomas Cook”?

"Старият" Thomas Cook, 179-годишна компания и вторият по големина туроператор в света след TUI, се срина през септември 2019 г. Fosun Tourism Group, китайски конгломерат за пътувания, който вече притежаваше известния Club Med, купи права върху марката на фалиралата компания за 14 милиона долара.

Българите – третата по големина група чужди туристи в Турция

Броят на чуждестранните посетители в Турция е достигнал 7,3 милиона в периода януари-август, предаде Анадолската агенция, позовавайки се на данни на министерството на културата и туризма. Данните бележат спад с цели 76,6 процента в сравнение със същия период на миналата година, който се дължи на ограниченията за пътуване, наложени срещу разпространението на COVID-19.
Споделете тази статия

Най-важното от седмицата, директно в пощата ти.

Запишете се за нашия ежеседмичен бюлетин