fbpx
Новини Турция може да изгуби един от най-големите си туристически пазари

Турция може да изгуби един от най-големите си туристически пазари

Турция може да загуби втория си най-голям туристически пазар Германия. Днес турският външен министър Мевлют Чавушоглъ призова германските власти да разрешат на гражданите си да почиват в Турция.

В момента страните от ЕС са решили да удължат ограниченията за пътуване до държави извън Шенгенската зона до 31 август. Коментирайки това решение, Чавушоглу каза, че е разочарован и му е било трудно да разбере научната обосновка за подобна позиция. Според него турските власти предприели всички мерки за осигуряване на безопасността на здравето на чуждестранните туристи и резултатът бил оценен от одиторите на TÜV SÜD („Асоциация за технически надзор“).

Според експерти, ако забраната за пътуване на немски граждани до Турция продължава до август, а руснаците имат право да летят до турските курорти по-рано, не се изключват допълнителни преференции за руския пазар. Турските хотелиери обаче разчитат на силно търсене и продължителен сезон, така че е малко вероятно руснаците да очакват още по-големи отстъпки.

Напомняме, че Турция е готова да приеме руските туристи още на 15 юли и да възобнови полетите до Европа по-рано. Русия все още не е обявила конкретна дата за отваряне на границите, но ако се съди по признаци от последните седмици, това не трябва да се очаква преди август. Според руското външно министерство ваканцията в Турция „ще бъде възможна след приключване на сертификацията на туристическите обекти“.

Споделете тази статия
Avatar
21Hoteliers
21Hoteliers е медиен проект в областта на Hospitality индустрията - с фокус върху хотелиерството. Проектът има за цел както да информира българските хотелиери за най-важните новини в бранша, така и да вдъхнови и мотивира, като представи добри практики от страната и света.

Още по темата

Най-важното от седмицата, директно в пощата ви.

Последни статии

TUI си осигури нова финансова инжекция за да оцелее през зимата

TUI Group постигна съгласие за втора финансова инжекция на стойност 1,2 млрд. евро от германското правителство, за да оцелее през зимата. Най-голямата европейска туристическа организация потвърди, че е изпълнила друго условие за предоставянето на втори стабилизационен пакет от германското правителство. Пакетът за подкрепа ще даде на TUI допълнителни 1,2 млрд. евро, за да даде общо 2 млрд. евро

Експертни мнения: Има ли бъдеще за новия “Thomas Cook”?

"Старият" Thomas Cook, 179-годишна компания и вторият по големина туроператор в света след TUI, се срина през септември 2019 г. Fosun Tourism Group, китайски конгломерат за пътувания, който вече притежаваше известния Club Med, купи права върху марката на фалиралата компания за 14 милиона долара.

Българите – третата по големина група чужди туристи в Турция

Броят на чуждестранните посетители в Турция е достигнал 7,3 милиона в периода януари-август, предаде Анадолската агенция, позовавайки се на данни на министерството на културата и туризма. Данните бележат спад с цели 76,6 процента в сравнение със същия период на миналата година, който се дължи на ограниченията за пътуване, наложени срещу разпространението на COVID-19.
Споделете тази статия

Най-важното от седмицата, директно в пощата ти.

Запишете се за нашия ежеседмичен бюлетин