fbpx
Новини Турция планира да възобнови полети до 40 държави през юни

Турция планира да възобнови полети до 40 държави през юни

Турция планира да възобнови полетите с около 40 държави през юни и е постигнала предварителни споразумения за взаимно пътуване с 15 държави, каза министърът на транспорта Адил Караисмаиглу по-рано днес.

Турция до голяма степен затвори своите граници като част от мерките за овладяване на огнището на коронавирус. Вътрешните полети се възобновиха в понеделник до някои провинции, тъй като Анкара намали ограниченията след значителен спад в процента на заразени. Караисмаиглу каза, че полетите ще се възстановяват на пет етапа през юни. Той добави, че Турция води преговори с 92 държави за възобновяване на полетите по безопасен начин.

„Ние вярваме, че сме оставили след себе си голяма част от битката срещу вируса. Сега трябва да продължим нашите връзки и търговия. Туризмът е от огромна важност за Турция и ще направим всичко възможно да го възстановим по бърз и ефективен начин“, каза той в писмено изявление.

Полети до Северен Кипър, Бахрейн, България, Катар и Гърция ще се възобновят на 10 юни, каза той. Полетите до 17 дестинации, включително Германия, Австрия, Хърватия и Сингапур, ще се рестартират на 15 юни. Полети в други 16 държави ще започнат на 20, 22 и 25 юни, включително до Южна Корея, Катар, Холандия, Норвегия и Белгия. 15-те страни, с които Анкара е постигнала предварително споразумение за възобновяване на реципрочните полети, включват Италия, Судан, Обединените арабски емирства, Албания, Беларус, Йордания и Мароко.

Източник: Skift

Споделете тази статия
Avatar
21Hoteliers
21Hoteliers е медиен проект в областта на Hospitality индустрията - с фокус върху хотелиерството. Проектът има за цел както да информира българските хотелиери за най-важните новини в бранша, така и да вдъхнови и мотивира, като представи добри практики от страната и света.

Още по темата

Най-важното от седмицата, директно в пощата ви.

Последни статии

Директор в Alltours: Планираме два пъти повече чартъри за България през 2021 година

"Германия е приоритетен туристически пазар и партньор на България. Страната ни е предпочитана дестинация за семейна почивка на германските туристи. През 2019 г. общият брой на туристическите им посещения у нас е над 761 хил., но корона-кризата ни изправи пред предизвикателства, които трябва да преодолеем с общи усилия."

Директорът на Интертурист: Турските хотели продължават намаляването на цените

Турските хотели търсят начини за допълнително намаляване на цените на нощувките през есенния сезон. Това обяви изпълнителният директор на туроператора "Интурист" Сергей Толчин по време на пресконференция в Националната служба за новини за резултатите от летния сезон.

TUI си осигури нова финансова инжекция за да оцелее през зимата

TUI Group постигна съгласие за втора финансова инжекция на стойност 1,2 млрд. евро от германското правителство, за да оцелее през зимата. Най-голямата европейска туристическа организация потвърди, че е изпълнила друго условие за предоставянето на втори стабилизационен пакет от германското правителство. Пакетът за подкрепа ще даде на TUI допълнителни 1,2 млрд. евро, за да даде общо 2 млрд. евро
Споделете тази статия

Най-важното от седмицата, директно в пощата ти.

Запишете се за нашия ежеседмичен бюлетин