fbpx
Новини Турция покани всички посланици на ЕС да проверят безопасността на хотелите им

Турция покани всички посланици на ЕС да проверят безопасността на хотелите им

Турският министър на туризма и културата, Мехмет Нури Ерсой покани всички посланици на ЕС, както и на САЩ и Русия да почиват следващата седмица в един от хотелите в турския курорт.

Тази стъпка е логично продължение на „телефонната дипломация“, стартирана от Турция за привличане на чуждестранни туристи в средата на май. Тогава бяха започнати консултации относно възможността за възобновяване на туристическите пътувания с властите на 70 страни, от където идват и голяма част от гостите на Турция.

Освен това бяха изпратени писма до правителствата с информация за мерките, предприети за осигуряване на хигиена и безопасност в места за настаняване, ресторанти, транспортни компании и др.

Сега се прави следващата стъпка: чуждестранните посланици са поканени лично да проверят на място, че почивката в Турция е не само удобна, но и не представлява риск за здравето на гостите.

Хотелите в турските курорти планират да приемат туристи през втората половина на юни – началото на юли. Напомняме, че вторият най-голям туристически пазар за турски туризъм- Германия, забраниха организираните пътувания до страни извън ЕС до 31 август.

„Трябва да премахнем предупрежденията за пътуване в страни, които показват положителни резултати в борбата си с коронавирус и да гарантираме адекватна защита“, коментира Томас Барейс, комисар на туризма в Германия. Според него продължаването на забраната за целия летен сезон за такива страни „би уронвало доверието на германското правителство в очите на неговите граждани“.

Споделете тази статия
Avatar
21Hoteliers
21Hoteliers е медиен проект в областта на Hospitality индустрията - с фокус върху хотелиерството. Проектът има за цел както да информира българските хотелиери за най-важните новини в бранша, така и да вдъхнови и мотивира, като представи добри практики от страната и света.

Още по темата

Най-важното от седмицата, директно в пощата ви.

Последни статии

Експертни мнения: Има ли бъдеще за новия “Thomas Cook”?

"Старият" Thomas Cook, 179-годишна компания и вторият по големина туроператор в света след TUI, се срина през септември 2019 г. Fosun Tourism Group, китайски конгломерат за пътувания, който вече притежаваше известния Club Med, купи права върху марката на фалиралата компания за 14 милиона долара.

Българите – третата по големина група чужди туристи в Турция

Броят на чуждестранните посетители в Турция е достигнал 7,3 милиона в периода януари-август, предаде Анадолската агенция, позовавайки се на данни на министерството на културата и туризма. Данните бележат спад с цели 76,6 процента в сравнение със същия период на миналата година, който се дължи на ограниченията за пътуване, наложени срещу разпространението на COVID-19.

НСИ: 68% спад на посещенията на чужденци в България през август

През август 2020 г. посещенията на чужденци в България са 747.1 хил., или с 67.9% по-малко в сравнение с август 2019 година.
Споделете тази статия

Най-важното от седмицата, директно в пощата ти.

Запишете се за нашия ежеседмичен бюлетин