fbpx
Новини Турция приветства посланици на 50 страни в рекламно турне, България взе участие

Турция приветства посланици на 50 страни в рекламно турне, България взе участие

Турският министър на културата и туризма Мехмет Ерсой приветства посланиците на 50 държави и представители на международната преса в Анталия, преди началото на специално рекламно турне. По време на опознавателното пътуване, на посланиците бяха показани мерките, предприети от Турция за безопасна почивка на чуждестранните туристи. Туристите ще бъдат защитени по повече от 130 критерия – от самолети до хотелско настаняване.

Чуждестранни посланици бяха настанени в провинция Анталия за два дни и тестваха така наречения „безопасен туризъм“, въведен от Турция.

Почетни гости, пристигащи от Анкара на летището в Анталия, бяха посрещнати от генералния директор на летището Дениз Варол. Гостите участваха в среща по програмата за сертифициране на безопасен туризъм, организирана от министър Мехмет Ерсой. На тази среща посланиците бяха изчерпателно информирани за всички подробности – от мерки, предприети от самолети и летища, до медицински услуги в хотелите.

В опознавателното пътуване участваха посланиците на 50 страни, някои от тях Австрия, Белгия, Великобритания, България, Франция, Русия и други.

Добрите новини за турският туризъм обаче бяха попарени, след като вчера президента Реджеп Ердоган заяви, че Турция губи известна позиция в борбата си срещу коронавируса. Този месец Анкара отвори ресторанти и кафенета и започна да се подготвя за откриването на хотелите за чуждестранни туристи. Но от средата на месеца Турция беше обхваната от нова вълна от коронавирусна инфекция.

“Данните от последните дни показват, че сме загубили позицията си в борбата срещу епидемията”, каза Ердоган в телевизионно обръщение. „Но ние се стремим да премахнем пандемията от нашия дневен ред, спазвайки навсякъде правилата за хигиенни правила, маски и социално разстояние“, подчерта турският президент.

Източник: www.tourprom.ru

Споделете тази статия
Avatar
21Hoteliers
21Hoteliers е медиен проект в областта на Hospitality индустрията - с фокус върху хотелиерството. Проектът има за цел както да информира българските хотелиери за най-важните новини в бранша, така и да вдъхнови и мотивира, като представи добри практики от страната и света.

Още по темата

Най-важното от седмицата, директно в пощата ви.

Последни статии

TUI си осигури нова финансова инжекция за да оцелее през зимата

TUI Group постигна съгласие за втора финансова инжекция на стойност 1,2 млрд. евро от германското правителство, за да оцелее през зимата. Най-голямата европейска туристическа организация потвърди, че е изпълнила друго условие за предоставянето на втори стабилизационен пакет от германското правителство. Пакетът за подкрепа ще даде на TUI допълнителни 1,2 млрд. евро, за да даде общо 2 млрд. евро

Експертни мнения: Има ли бъдеще за новия “Thomas Cook”?

"Старият" Thomas Cook, 179-годишна компания и вторият по големина туроператор в света след TUI, се срина през септември 2019 г. Fosun Tourism Group, китайски конгломерат за пътувания, който вече притежаваше известния Club Med, купи права върху марката на фалиралата компания за 14 милиона долара.

Българите – третата по големина група чужди туристи в Турция

Броят на чуждестранните посетители в Турция е достигнал 7,3 милиона в периода януари-август, предаде Анадолската агенция, позовавайки се на данни на министерството на културата и туризма. Данните бележат спад с цели 76,6 процента в сравнение със същия период на миналата година, който се дължи на ограниченията за пътуване, наложени срещу разпространението на COVID-19.
Споделете тази статия

Най-важното от седмицата, директно в пощата ти.

Запишете се за нашия ежеседмичен бюлетин