fbpx
Новини Турция разработи застраховка за туристи в случай на Covid

Турция разработи застраховка за туристи в случай на Covid

Турция е разработила застраховка за туристи в случай на заразяване с коронавирус, каза министърът на културата и туризма Мехмет Нури Ерсой на среща с посланици на 50 държави.

От 1 юли туристите ще могат да закупят разширен пакет здравно осигуряване при закупуване на билети в авиокомпании, с които имат споразумение, на летища преди паспортния контрол, онлайн и чрез туроператори. Според Ерсой цената на застраховката, покриваща медицински разходи до три хиляди евро, ще бъде 15 евро, до пет хиляди евро – 19 евро, до седем хиляди – 23 евро.

Министърът каза още, че центровете за тестване на Covid-19 на летищата, особено в Истанбул и Анталия, ще започнат своята работа в рамките на 2-3 дни, като във всеки хотел ще бъдат разпределени изолирани стаи или блокове за туристи с положителен резултат от теста. „Нашите гости ще могат да отседнат в тези стаи. Дори ако периодът на лечение надвишава времето за резервация, допълнителните дни за настаняване ще бъдат безплатни. Това се отнася и за транзитните пътници “, каза Ерсой.

По-рано турското Министерство на вътрешните работи публикува циркуляр за процедурата за влизане / излизане в страната, според който всички пътници трябва да преминат на задължителен медицински преглед, като за тези, които установят симптоми на настинка, те ще могат да правят тестове за коронавирус.

Източник: www.turizmguncel.com

Споделете тази статия
Avatar
21Hoteliers
21Hoteliers е медиен проект в областта на Hospitality индустрията - с фокус върху хотелиерството. Проектът има за цел както да информира българските хотелиери за най-важните новини в бранша, така и да вдъхнови и мотивира, като представи добри практики от страната и света.

Още по темата

Най-важното от седмицата, директно в пощата ви.

Последни статии

TUI си осигури нова финансова инжекция за да оцелее през зимата

TUI Group постигна съгласие за втора финансова инжекция на стойност 1,2 млрд. евро от германското правителство, за да оцелее през зимата. Най-голямата европейска туристическа организация потвърди, че е изпълнила друго условие за предоставянето на втори стабилизационен пакет от германското правителство. Пакетът за подкрепа ще даде на TUI допълнителни 1,2 млрд. евро, за да даде общо 2 млрд. евро

Експертни мнения: Има ли бъдеще за новия “Thomas Cook”?

"Старият" Thomas Cook, 179-годишна компания и вторият по големина туроператор в света след TUI, се срина през септември 2019 г. Fosun Tourism Group, китайски конгломерат за пътувания, който вече притежаваше известния Club Med, купи права върху марката на фалиралата компания за 14 милиона долара.

Българите – третата по големина група чужди туристи в Турция

Броят на чуждестранните посетители в Турция е достигнал 7,3 милиона в периода януари-август, предаде Анадолската агенция, позовавайки се на данни на министерството на културата и туризма. Данните бележат спад с цели 76,6 процента в сравнение със същия период на миналата година, който се дължи на ограниченията за пътуване, наложени срещу разпространението на COVID-19.
Споделете тази статия

Най-важното от седмицата, директно в пощата ти.

Запишете се за нашия ежеседмичен бюлетин