fbpx
Новини Турция загуби германския пазар до есента

Турция загуби германския пазар до есента

Турция не успя да премахне ограниченията за пътуване на Берлин за германските граждани, заяви съвместно изявление на турския външен министър Мевлют Чавушоглу и министъра на културата и туризма Мехмет Нури Ерсой след пътуване до Германия.

Разрешаването на германските туристи да посетят турските курорти беше основната цел на това пътуване, но двамата политици не успяха да отворят отново един от най-важните туристически пазари в Турция.

Според медийни съобщения позицията на Германия е, че ограниченията за пътуване до страни извън ЕС трябва да бъдат премахнати по консолидиран начин от всички държави-членки на ЕС. Освен това от 1 юли ЕС премахна ограниченията за пътуване в 15 държави извън Съюза. Турция не беше включена в този списък.

Германският външен министър Хайко Маас обаче на заключителната пресконференция заяви, че премахването на ограниченията ще се предприема постепенно, само ако епидемиологичната ситуация в дадена страна се подобрява.

В същото време в Турция процесът на сертифициране на хотели е в разгара си. Според последните съобщения през процедурата са преминали 503 хотела, а само на два обекта е отказан сертификат за безопасен туризъм.

Повече от половината – 295 сертификата са издадени на места за настаняване в провинция Анталия. На второ място е Истанбул. Сега много от тези обекти са в затруднено положение, тъй като всъщност те се отвориха под гаранцията за рестартиране на германския и руския пазар. Подобни обещания бяха дадени в края на юни от Мехмет Нури Ерсой.

Източник: profi.travel

Споделете тази статия
Avatar
21Hoteliers
21Hoteliers е медиен проект в областта на Hospitality индустрията - с фокус върху хотелиерството. Проектът има за цел както да информира българските хотелиери за най-важните новини в бранша, така и да вдъхнови и мотивира, като представи добри практики от страната и света.

Още по темата

Най-важното от седмицата, директно в пощата ви.

Последни статии

TUI си осигури нова финансова инжекция за да оцелее през зимата

TUI Group постигна съгласие за втора финансова инжекция на стойност 1,2 млрд. евро от германското правителство, за да оцелее през зимата. Най-голямата европейска туристическа организация потвърди, че е изпълнила друго условие за предоставянето на втори стабилизационен пакет от германското правителство. Пакетът за подкрепа ще даде на TUI допълнителни 1,2 млрд. евро, за да даде общо 2 млрд. евро

Експертни мнения: Има ли бъдеще за новия “Thomas Cook”?

"Старият" Thomas Cook, 179-годишна компания и вторият по големина туроператор в света след TUI, се срина през септември 2019 г. Fosun Tourism Group, китайски конгломерат за пътувания, който вече притежаваше известния Club Med, купи права върху марката на фалиралата компания за 14 милиона долара.

Българите – третата по големина група чужди туристи в Турция

Броят на чуждестранните посетители в Турция е достигнал 7,3 милиона в периода януари-август, предаде Анадолската агенция, позовавайки се на данни на министерството на културата и туризма. Данните бележат спад с цели 76,6 процента в сравнение със същия период на миналата година, който се дължи на ограниченията за пътуване, наложени срещу разпространението на COVID-19.
Споделете тази статия

Най-важното от седмицата, директно в пощата ти.

Запишете се за нашия ежеседмичен бюлетин