fbpx
Новини Туристите в Русия ще бъдат компенсирани с до 180 евро на човек...

Туристите в Русия ще бъдат компенсирани с до 180 евро на човек за пътувания в страната

Правителството на Русия ще отпусне 15 милиарда рубли (183 млн. евро) за частично компенсиране на разходите на руснаците за туристически пътувания в страната. Това заяви премиерът Михаил Мишустин по време на доклад пред депутатите от Държавната дума.

Според него на туристите ще бъдат възстановени от 5 до 15 хиляди рубли (60 до 180 евро), в зависимост от избраната почивка или екскурзия. “Тези пари ще бъдат използвани за частично възстановяване на разходите на хората, които решат да почиват в руските региони до края на тази година”, каза премиерът.

За да получат бонус, туристите ще трябва да отидат на уебсайта Russia.travel, да изберат регион, който искат да посетят, оферта от един от партньорите и да направят резервация на неговия уебсайт. Трябва да се отбележи, че регионите с високо търсене не попадат в „пилотния период“ на програмата през лятото на 2020 г.: Крим, Севастопол, Краснодарски край, Алтайски край и Република Алтай.

Продължителността на екскурзията трябва да е най-малко 5 нощувки,а цената най-малко 25 хиляди рубли (300 евро). Размерът на обезщетението се изчислява на база 5000 рубли. на всеки 25 хиляди рубли. Максималното възможно компенсиране на един турист е 15 хиляди рубли (180 евро).

Генералният директор на TUI Русия и СНГ, Тарас Демура изпрати официален коментар до медиите: „Това е добра мярка за социална подкрепа за пътуващите руснаци. И освен това, за туроператорите това е допълнителен маркетингов инструмент за стимулиране на продажбите на туристически пакети в местни руски дестинации, мотивиращи туристите да получават и частична компенсация.”

Той каза още, че TUI са потвърдили пред Министерството на туризма готовността си да участват в програмата и да включат туристически пакети в различни направления, включително Бурятия, Карелия, област Калининград, област Иркутск, област Сахалин, Приморски край.

Припомняме, че в допълнение към това се планира да се субсидират както авиокомпаниите, така и туроператорите. По-специално, вицепремиерът на Руската федерация Дмитрий Чернишенко предложи да се компенсират туроператорите с част от цената на билетите, като част от пакетните турове в Русия.

Източник: russia.travel

Споделете тази статия
Avatar
21Hoteliers
21Hoteliers е медиен проект в областта на Hospitality индустрията - с фокус върху хотелиерството. Проектът има за цел както да информира българските хотелиери за най-важните новини в бранша, така и да вдъхнови и мотивира, като представи добри практики от страната и света.

Още по темата

Най-важното от седмицата, директно в пощата ви.

Последни статии

МТ рекламира България като дестинация пред немски инфлуенсъри

Министърката на туризма Марияна Николова се срещна с Ан Щайнбах и Клеменс Зехи - блогъри и инфлуенсъри от Германия. Тя ги приветства за избора да посетят България през есента, когато у нас са много популярни разходките в планината и услугите на СПА курортите. Германските гости свързват страната ни предимно с летните почивки по Черноморието, но туристическият ни потенциал е много по-голям и разнообразен, обхващащ четири сезона. Лековитите води и балнеоцентровете стават все по-търсени и от много чужденци, информира министърът и припомни, че страната ни е на второ място в Европа след Исландия по богатство на минерални води.

Министърът на туризма на Турция: Потокът на български туристи е голям

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова разговаря с министъра на културата и туризма на Република Турция Мехмет Ерсой. С турския си колега обсъдиха възможностите за съвместни инициативи между двете страни.

Интервю с председателката на Booking.com – Джилиан Танс

Джулианс Танс, бивш изпълнителен директор на Booking.com, а към този момент председател на най-голямия сайт за резервации даде интервю пред Дженифър Крихтън от The Flock. Танс говори за началото на Booking.com, как компанията преминава през кризата и какви са очакванията за бъдещето на индустрията.
Споделете тази статия

Най-важното от седмицата, директно в пощата ти.

Запишете се за нашия ежеседмичен бюлетин