fbpx
Новини Туроператори продават почивки за затворени хотели в Турция, очаква се вълна от...

Туроператори продават почивки за затворени хотели в Турция, очаква се вълна от overbooking

Първите туристи започнаха да летят в Турция едва през миналия уикенд, а представители на туристическите агенции вече обсъждат трудната ситуация с турските хотели в професионални групи в социалните мрежи. В системите за резервации на туроператори има обекти, които в момента не работят и не се очаква да отворят. Туристическите агенти са особено възмутени от факта, че научават за това случайно, а хотелиерите не са готови да признаят грешките си и вместо да възстановят парите, те предлагат да изберат друга опция.

По-рано туристи от Република Беларус, за която Турция отвори границата си първа преди месец, предупредиха за подобна ситуация. “В автобуса научихме от гида, че ни отвеждат в съвсем различен хотел в отсрещния край на града, тъй като хотелът ни е затворен. След проверка се оказа, че хотелът, в който сме се настанили, е по-нисък клас, в сравнение с първоначално резервирания”, разказват туристи.

Експертите прогнозират вълна от overbooking (приемане на свръхрезервации в хотела) и за руските туристи, които се очаква да “залеят” Турция, след като южната страна стана единствената популярна плажна дестинация, която се отвори за Русия.

Факт е, че само 30-40% от местата за настаняване са отворени в Турция и те са принудени да намалят капацитета си поради противоепидемични мерки. Трябва също така да се има предвид, че някои хотели вече могат да получат сертификат за сигурност, но да започнат да приемат гости например от средата на август или дори от септември. Затова преместването в друг хотел може да се превърне в нещо обичайно през този сезон.

Но, както отбелязва генералният директор на туристическата агенция TBS, Рашад Мамедов, първо, има много малко такива случаи досега, като той посочи само един – с IC Hotels Santai Family Resort Antalya. „Не мисля, че това е масов проблем, най-вероятно някои туроператори просто имат грешки в сайта, информацията се променя всеки ден, трудно е да се проследи“, отбеляза експертът. Второ, според него няма въпрос за преместване в хотели от по-нисък клас. “Това просто не може да бъде, те се преместват в хотели на същото ниво като резервираните. Винаги е имало overbooking, а туристите винаги са били недоволни от него”, припомни Мамедов.

Източник: profi.travel

Споделете тази статия
Avatar
21Hoteliers
21Hoteliers е медиен проект в областта на Hospitality индустрията - с фокус върху хотелиерството. Проектът има за цел както да информира българските хотелиери за най-важните новини в бранша, така и да вдъхнови и мотивира, като представи добри практики от страната и света.

Още по темата

Най-важното от седмицата, директно в пощата ви.

Последни статии

Министърът на туризма на Турция: Потокът на български туристи е голям

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова разговаря с министъра на културата и туризма на Република Турция Мехмет Ерсой. С турския си колега обсъдиха възможностите за съвместни инициативи между двете страни.

Интервю с председателката на Booking.com – Джилиан Танс

Джулианс Танс, бивш изпълнителен директор на Booking.com, а към този момент председател на най-голямия сайт за резервации даде интервю пред Дженифър Крихтън от The Flock. Танс говори за началото на Booking.com, как компанията преминава през кризата и какви са очакванията за бъдещето на индустрията.

МТ проведе среща с най-големите туристически организации в Турция, рекламират зимните ни курорти

Министърката на туризма Марияна Николова проведе работна среща с най-големите туристически сдружения в Турция. По време на разговорите тя представи възможностите на страната ни за целогодишен туризъм. „България има великолепни условия за туризъм. Нашата целенасочена рекламна кампания повиши интереса на турските гости към зимните ни курорти и към посещенията в най-големите ни градове София, Пловдив, Варна и Бургас“, заяви българският министър.
Споделете тази статия

Най-важното от седмицата, директно в пощата ти.

Запишете се за нашия ежеседмичен бюлетин