fbpx
Новини Удължиха до 31 август забраната за пътуване от Русия до България, туроператори...

Удължиха до 31 август забраната за пътуване от Русия до България, туроператори анулират до края на сезона

Днес с писмо до хотелските си партньори руското подразделение на най-големия туроператор в Европа TUI обяви, че забраната за извършване на полети от Русия до България е удължена до 31.08.2020г.

TUI Русия са помолили за потвърждение на възможността за прехвърляне на засегнатите резервации, считано от 17.08. до края на сезон Лято 2020, за сезон Лято 2021г., без промяна на цените и условията.

Това практически слага край на всички надежди, че ще има руски туристи по българското Черноморие до края на сезона. Така Русия, заедно с Великобритания, два от основните пазари за България останаха “извън играта” за летния туристически сезон 2020.

Припомняме, че руската авиокомпания Аерофлот обяви преди седмица, че отмяна редовни полети до 31 август до дестинации, за които все още е в сила забраната за пътуване. Решението е взето „като се имат предвид настоящите епидемиологични ограничения в страните на местоназначение“. Бургас и София са двете български летища, до които Аерофлот със сигурност няма да лети 31 август.

Споделете тази статия
Avatar
21Hoteliers
21Hoteliers е медиен проект в областта на Hospitality индустрията - с фокус върху хотелиерството. Проектът има за цел както да информира българските хотелиери за най-важните новини в бранша, така и да вдъхнови и мотивира, като представи добри практики от страната и света.

Още по темата

Най-важното от седмицата, директно в пощата ви.

Последни статии

Министърът на туризма на Турция: Потокът на български туристи е голям

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова разговаря с министъра на културата и туризма на Република Турция Мехмет Ерсой. С турския си колега обсъдиха възможностите за съвместни инициативи между двете страни.

Интервю с председателката на Booking.com – Джилиан Танс

Джулианс Танс, бивш изпълнителен директор на Booking.com, а към този момент председател на най-голямия сайт за резервации даде интервю пред Дженифър Крихтън от The Flock. Танс говори за началото на Booking.com, как компанията преминава през кризата и какви са очакванията за бъдещето на индустрията.

МТ проведе среща с най-големите туристически организации в Турция, рекламират зимните ни курорти

Министърката на туризма Марияна Николова проведе работна среща с най-големите туристически сдружения в Турция. По време на разговорите тя представи възможностите на страната ни за целогодишен туризъм. „България има великолепни условия за туризъм. Нашата целенасочена рекламна кампания повиши интереса на турските гости към зимните ни курорти и към посещенията в най-големите ни градове София, Пловдив, Варна и Бургас“, заяви българският министър.
Споделете тази статия

Най-важното от седмицата, директно в пощата ти.

Запишете се за нашия ежеседмичен бюлетин