fbpx
Новини Указания на Европейската комисия за безопасното възобновяване на европейския туризъм през 2020...

Указания на Европейската комисия за безопасното възобновяване на европейския туризъм през 2020 г.

Днес Европейската комисия представи пакет от насоки и препоръки, които да помогнат на държавите-членки постепенно да премахнат ограниченията за пътуване и да позволят на туристическите предприятия да заработят отново след месеци блокиране, като спазват необходимите здравни мерки.

Пакетът има за цел да помогне на туристическия сектор в ЕС да се възстанови от пандемията, като подкрепя бизнеса и гарантира, че Европа продължава да бъде дестинация номер едно за посетители.

Пакетът на Комисията за туризъм и транспорт включва:

Цялостна стратегия за възстановяване през 2020 г. и периода след това

  • Общ подход за възстановяване на свободното движение и премахване на ограниченията по вътрешните граници на ЕС постепенно и координирано
  • Рамка за подпомагане на постепенното възстановяване на транспорта, като същевременно се гарантира безопасността на пътниците и персонала
  • Препоръка, която цели да превърне ваучерите за пътуване в привлекателна алтернатива на паричното възстановяване на потребителите
  • Критерии за възстановяване на туристическите дейности безопасно и постепенно и за разработване на здравни протоколи хотели и други места за настаняване

За туристическия бизнес

Комисията има за цел да подкрепи европейския туристически сектор чрез:

Осигуряване на ликвидност на туристическия бизнес чрез:

  • Гъвкавост съгласно правилата за държавна помощ, позволяваща на държавите-членки да въведат схеми, като гаранционни за ваучери и схеми за допълнителна ликвидност, за подпомагане на компаниите в сектора на транспорта и пътуванията и да гарантират, че исканията за възстановяване, причинени от пандемията на коронавирус, са удовлетворени. Схемите за ваучери могат да бъдат одобрени от Комисията много бързо след уведомление от съответната държава-членка.
  • Финансиране от ЕС: ЕС продължава да предоставя незабавна ликвидност на предприятия. Освен това Комисията предостави до 8 милиарда евро финансиране за 100 000 малки предприятия, засегнати от кризата, с Европейския инвестиционен фонд.

Спасяване на работни места с до 100 милиарда евро финансово облекчение от програмата SURE

Насочване на гражданите към местните туристически продукти, насърчаване на местните атракции и туризма в Европа като безопасна туристическа дестинация

Комисията ще работи с държавите-членки за насърчаване на ваучерната система, при която клиентите могат да подкрепят любимите си хотели или ресторанти. Комисията също така ще насърчава общоевропейските комуникационни кампании, представящи Европа като туристическа дестинация номер едно. За да допълни краткосрочните мерки, Комисията ще продължи да работи с държавите-членки за насърчаване на устойчивия туризъм в съответствие с Европейската Green Deal (зелена “еко” сделка) и насърчава дигиталната трансформация на туристическите услуги, за да предложи по-голям избор, по-добро разпределение на ресурсите и нови начини за управление на пътуванията и туристически потоци.

Комисията ще организира европейска конвенция за туризма с институциите на ЕС, индустрията, регионите, градовете и други заинтересовани страни, за да изгради съвместно бъдещето на , иновативна и устойчива европейска туристическа екосистема – „Европейска програма за туризъм до 2050 г.“.

Оставяме линк към пълната версия на пакета, където може да се запознаете подробно с всички насоки и препоръки.

Източник: Европейска комисия

Споделете тази статия
Avatar
21Hoteliers
21Hoteliers е медиен проект в областта на Hospitality индустрията - с фокус върху хотелиерството. Проектът има за цел както да информира българските хотелиери за най-важните новини в бранша, така и да вдъхнови и мотивира, като представи добри практики от страната и света.

Още по темата

Най-важното от седмицата, директно в пощата ви.

Последни статии

МТ рекламира България като дестинация пред немски инфлуенсъри

Министърката на туризма Марияна Николова се срещна с Ан Щайнбах и Клеменс Зехи - блогъри и инфлуенсъри от Германия. Тя ги приветства за избора да посетят България през есента, когато у нас са много популярни разходките в планината и услугите на СПА курортите. Германските гости свързват страната ни предимно с летните почивки по Черноморието, но туристическият ни потенциал е много по-голям и разнообразен, обхващащ четири сезона. Лековитите води и балнеоцентровете стават все по-търсени и от много чужденци, информира министърът и припомни, че страната ни е на второ място в Европа след Исландия по богатство на минерални води.

Министърът на туризма на Турция: Потокът на български туристи е голям

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова разговаря с министъра на културата и туризма на Република Турция Мехмет Ерсой. С турския си колега обсъдиха възможностите за съвместни инициативи между двете страни.

Интервю с председателката на Booking.com – Джилиан Танс

Джулианс Танс, бивш изпълнителен директор на Booking.com, а към този момент председател на най-голямия сайт за резервации даде интервю пред Дженифър Крихтън от The Flock. Танс говори за началото на Booking.com, как компанията преминава през кризата и какви са очакванията за бъдещето на индустрията.
Споделете тази статия

Най-важното от седмицата, директно в пощата ти.

Запишете се за нашия ежеседмичен бюлетин