fbpx
Новини Великобритания работи по създаване на "въздушни мостове" с дестинации в Европа с...

Великобритания работи по създаване на “въздушни мостове” с дестинации в Европа с нисък риск


Премиерът на Великобирания Борис Джонсън подкрепя идеята за създаване на въздушни мостове, за да съживи перспективата за летните почивки в чужбина, чрез споразумения с европейски страни с нисък риск и малък процент заболеваемост.

Министрите и длъжностните лица работят aктивно върху плановете, които биха могли да дадат възможност на почиващите да избегнат новата 14-дневна карантина на Обединеното кралство, за да пътуват до страни, включително Португалия, Испания, Франция, Италия и Гърция.

Твърди се, че министър-председателят е “ангажиран дълбоко по въпроса и работи по вариантите”, след като правителството се изправи срещу правни действия от страна на авиокомпаниите и широко разпространени протести в туристическата индустрия срещу двуседмичната изолация, която влезе в сила в понеделник.

Потвърждаването на целта за установяване на връзки с чуждестранни дестинации, може да дойде още през тази седмица. Но всички коридори за пътуване би трябвало да съвпадат с промяната в съветите на Министерството на външните работи, забраняващо всички несъществени пътувания.

От Министерството на транспорта също се очаква да публикуват насоки за „безопасни“ пътувания след коронавирус, включително задължителни маски или покрития за лице, редовна употреба на дезинфекциращи препарати, безконтактно пътуване и социално дистанциране, когато е възможно.

Прилагането на правилото за два метра социална дистанция при полети е изключено, тъй като това би направило летенето финансово неизгодно. Вместо това ще има строги правила относно качването и напускането на самолетите, за да се сведе до минимум контактът.

Източник: The Telegraph

Споделете тази статия
Avatar
21Hoteliers
21Hoteliers е медиен проект в областта на Hospitality индустрията - с фокус върху хотелиерството. Проектът има за цел както да информира българските хотелиери за най-важните новини в бранша, така и да вдъхнови и мотивира, като представи добри практики от страната и света.

Още по темата

Най-важното от седмицата, директно в пощата ви.

Последни статии

TUI си осигури нова финансова инжекция за да оцелее през зимата

TUI Group постигна съгласие за втора финансова инжекция на стойност 1,2 млрд. евро от германското правителство, за да оцелее през зимата. Най-голямата европейска туристическа организация потвърди, че е изпълнила друго условие за предоставянето на втори стабилизационен пакет от германското правителство. Пакетът за подкрепа ще даде на TUI допълнителни 1,2 млрд. евро, за да даде общо 2 млрд. евро

Експертни мнения: Има ли бъдеще за новия “Thomas Cook”?

"Старият" Thomas Cook, 179-годишна компания и вторият по големина туроператор в света след TUI, се срина през септември 2019 г. Fosun Tourism Group, китайски конгломерат за пътувания, който вече притежаваше известния Club Med, купи права върху марката на фалиралата компания за 14 милиона долара.

Българите – третата по големина група чужди туристи в Турция

Броят на чуждестранните посетители в Турция е достигнал 7,3 милиона в периода януари-август, предаде Анадолската агенция, позовавайки се на данни на министерството на културата и туризма. Данните бележат спад с цели 76,6 процента в сравнение със същия период на миналата година, който се дължи на ограниченията за пътуване, наложени срещу разпространението на COVID-19.
Споделете тази статия

Най-важното от седмицата, директно в пощата ти.

Запишете се за нашия ежеседмичен бюлетин