fbpx
Новини Заразени с коронавирус на първия чартър от Казахстан до Турция

Заразени с коронавирус на първия чартър от Казахстан до Турция

Първият чартърен полет от Казахстан до турските курорти след дълга коронавирусна карантина постави под въпрос възобновяването на полетите между Турция и Русия. Проблемът е в броя на заразените с коронавирус туристи, които се летяха с чартъра и след това се настаниха в луксозни хотели в курортите на Турция, въпреки всички предпазни мерки, предприети от турската страна.

Сега турците сериозно се страхуват, че този инцидент ще се превърне в тежък аргумент за руските власти да не отварят турската дестинация през този летен туристически сезон. Освен това между Русия и Турция имаше и други “търкания” на базата на доставките на газ през „Южен поток“ и туристите, както вече се случи, могат да станат допълнителен, но съществен аргумент в този спор.

Според казахски медии, на борда на първия чартър, организирана от Анекс тур от Алмати до Анталия, има 4 туристи, заразени с коронавирус. Дргуи източници твърдят, че случаите са 12. Според някои съобщения, докато чакали резултатите от първоначалния тест, заразените са успели да се настанят в хотели и едва след това са били спешно изолирани в градската болница в Анталия, а тези, които са контактували с тях са били затворени в хотелските си стаи.

Смята се, че турските власти сериозно се опасяват, че Русия ще приеме този инцидент като аргумент, за да не отвори Турция за руските туристи.

Инцидентът е станал на фона на докладите на Турция за готовността при възникване не коронавирусни ситуации: за заразени туристи са отредени места в местни болници и хотели.

Източник: www.tourprom.ru

Споделете тази статия
Avatar
21Hoteliers
21Hoteliers е медиен проект в областта на Hospitality индустрията - с фокус върху хотелиерството. Проектът има за цел както да информира българските хотелиери за най-важните новини в бранша, така и да вдъхнови и мотивира, като представи добри практики от страната и света.

Още по темата

Най-важното от седмицата, директно в пощата ви.

Последни статии

TUI си осигури нова финансова инжекция за да оцелее през зимата

TUI Group постигна съгласие за втора финансова инжекция на стойност 1,2 млрд. евро от германското правителство, за да оцелее през зимата. Най-голямата европейска туристическа организация потвърди, че е изпълнила друго условие за предоставянето на втори стабилизационен пакет от германското правителство. Пакетът за подкрепа ще даде на TUI допълнителни 1,2 млрд. евро, за да даде общо 2 млрд. евро

Експертни мнения: Има ли бъдеще за новия “Thomas Cook”?

"Старият" Thomas Cook, 179-годишна компания и вторият по големина туроператор в света след TUI, се срина през септември 2019 г. Fosun Tourism Group, китайски конгломерат за пътувания, който вече притежаваше известния Club Med, купи права върху марката на фалиралата компания за 14 милиона долара.

Българите – третата по големина група чужди туристи в Турция

Броят на чуждестранните посетители в Турция е достигнал 7,3 милиона в периода януари-август, предаде Анадолската агенция, позовавайки се на данни на министерството на културата и туризма. Данните бележат спад с цели 76,6 процента в сравнение със същия период на миналата година, който се дължи на ограниченията за пътуване, наложени срещу разпространението на COVID-19.
Споделете тази статия

Най-важното от седмицата, директно в пощата ти.

Запишете се за нашия ежеседмичен бюлетин