fbpx
Устойчив туризъм 21Hotels: Park Hyatt Maldives Hadahaa- лукс, устойчивост, екзотика

21Hotels: Park Hyatt Maldives Hadahaa- лукс, устойчивост, екзотика

Екзотика, лукс, устойчивост, дизайн- това днешната тема в рубриката 21Hotels. Един от най-невероятните хотели, които имаме удоволствието да ви представим- Park Hyatt Maldives Hadahaa.

Грандиозно разположен в атола Северен Хувадху, хотел Park Hyatt Maldives Hadahaa съчетава лукс, устойчивост и дизайн в истински сензационен островен курорт. Петдесет красиви вили на земята и във водата предлагат превъзходно настаняване в безупречно проектирани апартаменти, допълнени от изключителни удобства, като частни басейни или успокояващи бани от алфреско.

Опциите за хранене включват два стилни ресторанта, предлагащи интернационална и регионална кухня, докато разкошният СПА отпуска ума, тялото и душата с вдъхновени от Малдиви лечения.

Park Hyatt Maldives Hadahaa разполага с 50 вили, от които 36 се намират на сушата и 14 във водата. Комплекса разполага с невероятно красив кей, на който пристигащите гости биват посрещани от персонала.

Алеята, по която гостите пристигат в комплекса

Излизайки от кея гостите пристигат в уникалното лоби на хотела, което e под формата на обърната лодка, като знак на почит към историята на Малдивите.

Някои от вилите разполагат с директен достъп до плажа. Има 14 вили, които са построени над водата и са много известни сред младоженци за меден месец. Романтиката, лукса и екзотиката са навсякъде в това място и за това свидетелстват хилядите коментари и добри оценки на хотела в социалните медии.

Малдивите са добре известни с това, че са дестинация за меден месец и рай за всички, с кристално чистата си вода и сладките тропически хармонии. Страната е съставена от много малки острови, където гостите могат да намерят безкрайни възможности за прекрасни курорти за отсядане, но не всички от тях имат голяма грижа за планетата и политика за устойчивост, което е основата на това, което Park Hyatt Maldives Hadahaa изповядва.

Целият комплекс е изграден съзнателно, като се използват екологични, природни материали, за да се запази природния пейзаж.

В резорта има всякакви преживявания – от прекрасните вкусове на трапезарията и островната скара, до пътешествия с каяк и гмуркане сред рифовете. Има и сертифициран PADI център за гмуркане, където гостите имат възможност да вземат сертификат си или просто да наемет екипировка.

Park Hyatt е начело на Малдивите със своите устойчиви практики и грижа за околната среда, не само чрез забраната на използването на пластмаса за еднократна употреба в комплекса, но и чрез предлагане на зелени алтернативи за сламки, бутилирана вода и тоалетни принадлежности. Сламките са от бамбук, бутилките за вода са от стъкло и се пълнят всеки ден, а шампоаните, душ геловете и другите тоалетни принадлежности са екологични и не вредни за океана и растенията.

Резортът има вградена станция за рециклиране, която рециклира по-голямата част от стъклото, хартията и пластмасата и след това го изпраща обратно на близкия остров, за да направи тениски от него.

Променливият ток във вилите има нов механизъм, при който силата му се извлича от енергията на вълните, прави го по-ефективен и по-малко вреден за планетата.

Цялата храна се произвежда или на местно ниво, или се отглежда на острова. Park Hyatt Hadahaa помага на местните общности на Малдивите, като купуват само местни продукти и също така са домакини на традиционни събития, за да запазят истинската култура на Малдивия.

Определено Park Hyatt Hadahaa отговаря до голяма степен на израза “Рай на земята”. Невероятният унисон, който е постигнат между хотела и природата със сигурност носи само ползи за гостите и персонала.

Споделете тази статия
Avatar
21Hoteliers
21Hoteliers е медиен проект в областта на Hospitality индустрията - с фокус върху хотелиерството. Проектът има за цел както да информира българските хотелиери за най-важните новини в бранша, така и да вдъхнови и мотивира, като представи добри практики от страната и света.

Още по темата

Най-важното от седмицата, директно в пощата ви.

Последни статии

Директор в Alltours: Планираме два пъти повече чартъри за България през 2021 година

"Германия е приоритетен туристически пазар и партньор на България. Страната ни е предпочитана дестинация за семейна почивка на германските туристи. През 2019 г. общият брой на туристическите им посещения у нас е над 761 хил., но корона-кризата ни изправи пред предизвикателства, които трябва да преодолеем с общи усилия."

Директорът на Интертурист: Турските хотели продължават намаляването на цените

Турските хотели търсят начини за допълнително намаляване на цените на нощувките през есенния сезон. Това обяви изпълнителният директор на туроператора "Интурист" Сергей Толчин по време на пресконференция в Националната служба за новини за резултатите от летния сезон.

TUI си осигури нова финансова инжекция за да оцелее през зимата

TUI Group постигна съгласие за втора финансова инжекция на стойност 1,2 млрд. евро от германското правителство, за да оцелее през зимата. Най-голямата европейска туристическа организация потвърди, че е изпълнила друго условие за предоставянето на втори стабилизационен пакет от германското правителство. Пакетът за подкрепа ще даде на TUI допълнителни 1,2 млрд. евро, за да даде общо 2 млрд. евро
Споделете тази статия

Най-важното от седмицата, директно в пощата ти.

Запишете се за нашия ежеседмичен бюлетин