fbpx
Устойчив туризъм 21Sustainability: Как да предложим невероятна еко закуска в хотел

21Sustainability: Как да предложим невероятна еко закуска в хотел

Колко е хубаво да започнеш деня и да се поглезиш с невероятни гастрономически удоволствия! Не просто обичайното кафе, изпито набързо, преди да отидете на работа, а богат бюфет с много сладки и пикантни деликатеси, от които да избирате.

Закуската в хотел е истинско изживяване, един от акцентите на всеки престой. Всички проучвания от последните няколко години ясно показват, че закуската, заедно с бързия и надежден Wi-fi заемат първо място като важност за гостите в хотелите. Това е една от добавените стойности на всяко място за настаняване. В тази статия ви даваме няколко съвета, за да предложите на гостите си незабравима екологична закуска.

Това е не само един от най-обичаните аспекти на хотелската почивка, но този, който е гледан под лупа. Закуската е една от най-ценените услуги, която влияе дълбоко на мнението на клиента за цялото настаняване.

На първо място е емоционалният аспект: можем да вечеряме в ресторанти повече или по-малко през цялата година, но кога можем да се събудим и да намерим голямо разнообразие от изкушения, от които да избираме, придружени от аромата на прясно сварено кафе? Освен това трябва да се има предвид, че закуската обединява всички видове пътници, от семействата с деца до бизнес клиентите. Закуската често е и последният момент от почивката и следователно и този, който най-вероятно се фиксира в съзнанието и спомените на гостите. Ето защо това е стратегически ключ към успеха на вашия бизнес.

Но какво прави закуската перфектна?

Има някои неща, които можете да направите, за да направите закуската ви наистина специално преживяване за вашите гости, като едновременно и показвате уважение към природата.

Един от най-красивите аспекти на хотелската закуска е разнообразието. Предлагайте на гостите си богат бюфет, без изобщо да правите компромиси с качеството. За предпочитане е органичната храна. Ще има място за кроасани, торти, яйца, плодове, котлети, масло, конфитюри и много други. Но разнообразието не означава изобилие: внимавайте за хранителните отпадъци.

Тук можете да научите повече за Управление и намаляване на отпадъците в хотелите.

Ароматите на вашата територия

На почивка всички гости искат да изпитат нови неща и да опознаят съответната дестинация. Ето защо в закуската ви трябва да има и местни рецепти, като типичните десерти от вашия район и местни продукти.

Закуска за всички

Винаги помислете за нуждите на всеки от вашите гости. Предлагайте вегански алтернативи или продукти, подходящи за хора, които поддържат добра физическа форма. За всички алергични хора и такива с непоносимост към определени продукти трябва да има специфични вкусни и качествени храни. Следователно печелившата стратегия за хотел е да предлага вкусни и нискокалорични ястия.

Правилната атмосфера

Качеството и разнообразието на продуктите не е достатъчно, за да спечелите напълно сърцата на вашите клиенти. Правилната музика, цветът на покривката, топлината на околната среда също ще имат значение. Идеята е да се създаде перфектната атмосфера за нежно събуждане, в пълен релакс.

Ароматът на домашно приготвени неща

Има ли нещо по-страхотно от аромата на прясно изпечен хляб или прясно изпечена торта? Добавянето на домашно приготвени продукти към закуската ви позволява да се откроите и да се разграничите от другите предложения, да създадете по-истинска връзка с клиентите си, както и да елиминирате опаковките и единичните порции, което ни води до следващата точка.

Правилната опаковка за екологична закуска

За да сте устойчиви и екологични, закуската във вашето място за настаняване трябва да включва малко опаковки, като избягвате предварително опаковани единични порции и пластмаса. Премахнете еднократните опаковки с мед, конфитюр, захар, зърнени храни, кисело мляко и ги заменете със стъклени съдове и дозатори. Изберете контейнери за многократна употреба, подлежащи на връщане и непакетирани продукти, като по този начин избягвате ненужното производство на отпадъци. По този начин въздействието върху околната среда от услугата ще бъде минимално и ще бъде и по-красиво и лично.

Споделете тази статия
Avatar
21Hoteliers
21Hoteliers е медиен проект в областта на Hospitality индустрията - с фокус върху хотелиерството. Проектът има за цел както да информира българските хотелиери за най-важните новини в бранша, така и да вдъхнови и мотивира, като представи добри практики от страната и света.

Още по темата

Най-важното от седмицата, директно в пощата ви.

Последни статии

Обявиха пакет от указания и мерки за зимните курорти през сезон 2020/21

Със заповед на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова се въвеждат единни правила за противоепидемични и санитарни мерки в курортите по повод предстоящия зимен сезон 2020/2021 г. Целта е всички туристически места да въведат еднакви практики, с които да се гарантират здравето и безопасността на туристите, а България да защити статута си на здравословна и сигурна дестинация.

Водещият немски туроператор за културен туризъм ще продава турове в България, регистрира 90% спад през 2020 година

Водещият германски туроператор за културен туризъм и пътувания, Studiosus, ще се фокусира върху безопасни почивки в европейските дестинации през следващата година, след като продажбите се сринаха с 90% през 2020 поради пандемията от коронавирус.

Директорът на “Пампорово” АД: Нямаме нищо против по-строгия контрол

За общи мерки срещу коронавируса в зимните ни курорти настояват от Националния борд по туризъм. В предложението си до Министерствата на туризма и на здравеопазването от борда настояват, че такива вече са въведени в много европейски страни и се прилагат едновременно във всички курорти.
Споделете тази статия

Най-важното от седмицата, директно в пощата ти.

Запишете се за нашия ежеседмичен бюлетин