fbpx
Без категория Интервю с директора на Hilton- Промени, прогнози, оцеляване

Интервю с директора на Hilton- Промени, прогнози, оцеляване

След като бе назначен за главен изпълнителен директор на Hilton Worldwide малко преди финансовата криза през 2008 г., Кристофър Насетта ръководи компанията през трудни времена. Сега Covid-19 ще тества издръжливостта на една от най-големите хотелски вериги в света.

Кристофър Насетта даде интервю и отговори на няколко въпроса пред американската медия bloomberg.com

Коя ще е най-голямата единична промяна в пътуването?

Сега на първо място в индустрията са лични предпазни средства, социално дистанциране, хигиенни протоколи, стандарти за чистота. Част от това ще продължи и нещата, които вече се случват с технологиите, дигитализацията на нашия бизнес, ще се ускоряват с невероятна скорост. Вече бяхме въвели в почти всеки хотел от нашата верига в света цифрова регистрация, избор на стая и мобилен ключ. Така че в приложението Hilton Honors вече има безконтактен вход. От членове на Hilton Honors около една трета го използват. Сега очаквам това да стане масово. Колкото и банално да звучи, света се променя, дигитализира, цифровизира и който от индустрията го отрича, ще остане далеч зад конкуренцията.

Какви са процентите заетост в Hilton преди 3 месеца и сега?

Е, 75% от нашия бизнес е свързан с бизнес пътувания и 25% ваканции. Заетостта през май беше между 10% и 12%. Мисля, че сега е 27% или 28%. Значи е два или три пъти по-добре, отколкото беше. Но приключихме миналата година със средна заетост от почти 75%, така че сега е опостушително по-ниска от новината от 2019 г.

И така, кой сегмент от пътуванията се възстановява първи?

В момента това, което виждаме, е предимно растеж на ваканциите и летните почивки. Бизнес пътуванията наистина не са се завърнали сериозно, защото повечето хора все още не са обратно в офисите си. Ще мине време докато компаниите започнат да пускат служителите си да пътуват по работа.

Кога ще завърнат бизнес пътуванията?

Хората няма да спрат да пътуват и да провеждат онлайн срещи в Zoom до края на живота си. Но през следващата година бизнес пътуванията ще бъдат слаби. Очаквам да се върнат обратно към нивата преди Covid, след две или три години.

Колко лоши ще станат нещата?

Когато преминем през кризата в здравеопазването, която още не е приключила, очевидно ще бъдем в средата на една от най-трудните рецесии, които сме имали в съвременната история. Това се отразява на бизнеса. Всички неща, които помагат да се генерира активност около нашия бизнес, са намалели.

Припомняме, че преди няколко дни веригата обяви, че ще освободи 2100 служители или приблизително 22% от работната си сила, тъй като ефекта от коронавируса продължава да намалява търсенето на почики и корпоративните пътувания.

Компанията също така удължава неплатения отпуск на много от своите служители за допълнителни 90 дни. Hilton обяви в края на март, че пуска част от служителите си в неплатен отпуск, както и временни съкращения на заплатите на ръководителите.

Източник: bloomberg.com

Споделете тази статия
Avatar
21Hoteliers
21Hoteliers е медиен проект в областта на Hospitality индустрията - с фокус върху хотелиерството. Проектът има за цел както да информира българските хотелиери за най-важните новини в бранша, така и да вдъхнови и мотивира, като представи добри практики от страната и света.

Още по темата

Най-важното от седмицата, директно в пощата ви.

Последни статии

Директор в Alltours: Планираме два пъти повече чартъри за България през 2021 година

"Германия е приоритетен туристически пазар и партньор на България. Страната ни е предпочитана дестинация за семейна почивка на германските туристи. През 2019 г. общият брой на туристическите им посещения у нас е над 761 хил., но корона-кризата ни изправи пред предизвикателства, които трябва да преодолеем с общи усилия."

Директорът на Интертурист: Турските хотели продължават намаляването на цените

Турските хотели търсят начини за допълнително намаляване на цените на нощувките през есенния сезон. Това обяви изпълнителният директор на туроператора "Интурист" Сергей Толчин по време на пресконференция в Националната служба за новини за резултатите от летния сезон.

TUI си осигури нова финансова инжекция за да оцелее през зимата

TUI Group постигна съгласие за втора финансова инжекция на стойност 1,2 млрд. евро от германското правителство, за да оцелее през зимата. Най-голямата европейска туристическа организация потвърди, че е изпълнила друго условие за предоставянето на втори стабилизационен пакет от германското правителство. Пакетът за подкрепа ще даде на TUI допълнителни 1,2 млрд. евро, за да даде общо 2 млрд. евро
Споделете тази статия

Най-важното от седмицата, директно в пощата ти.

Запишете се за нашия ежеседмичен бюлетин